Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 14. játékhetéről:

:

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés

A héten az egyetemi bajnokságban hét találkozót rendeztek. Részletes összefoglaló.

Lassan véget ér az alapszakasz a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, s így a záráshoz közeledve minden hétre jut rangadó. Ezen a héten a keleti csoportban BME a Közgáz otthonában nyert rangadót, méghozzá biztosan, végig kézben tartva a játék irányítását. A nyugatiban az előző kiírás 2. helyezettje, az ELTE-BEAC “lehengerlő” kezdéssel és hajrával győzte le a tavaly egyetemi bajnoki bronzérmet szerző győri együttest. Keleten a Miskolc a vártnál, ha jóval nehezebben is, de legyőzte a Nyíregyházát, a Szeged pedig halasztott mérkőzésen a Ludovika Csata együttesét múlta fölül – a két győztes ezzel biztosította helyét a rájátszásban. A nyugati csoportban a Semmelweis Egyetem, egy félidőn át tartotta a lépést a címvédő TF-fel, a PEAC pedig egy fordulatos, izgalmas mérkőzésen Szombathelyen tudott nyerni

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők

Keleti csoport, 13. forduló:

Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Egyetemi SE 70-60 (20-16, 19-14, 14-18, 17-12)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V.: Takács, Lónáth.

Miskolci Egyetem: KECSKÉS 20/9, TAKÁCS A.  15/15, SZEGECZKI  16, Papp Sz. 10, Kababik. Csere: Tóth B., HAJDU A.9, Simon, Lenkovics. Edző: Lippai Szabolcs.

Nyíregyházi Egyetemi SE:  LUKÁCS 21/12, MARTON 16, Balogh V. Veréb 2 KARAKÓ 21. Csere: Bacskai. Edző: Farkasinszki Orsolya.

Annak tudatában fogadta a sereghajtó nyíregyháziakat a miskoLci együttes , hogy a kötelező győzelem megszerzése esetén bejut a négy közé. Talán e tétnek volt betudható a hazaiak a szokottnál gyengébb, pontatlanabb játéka, bár ez nem von le semmit a bátor, lelkes és helyenként  szabolcsiak érdemeiből. Remekül vették fel a harcot a vendéglátókkal, akik a tripla-duplát elérő Lukács Panna (21 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz), valamint a találkozót egy igen jól mutató 21 pontos, 19 lepattanós dupla-duplával záró Karakó Dorina vezetésével az utolsó percekig méltó ellenfelei voltak a hazai csapatnak, amelyből Szegeczki Nóra (16 pont, 11 lepattanó), Takács Anna (15 pont 10 lepattanó) és Papp Szonja (10 pont, 12 lepattanó) is dupla-dupláig jutott. A találkozó végét jelző dudaszó után mindkét edző elégedett lehetett, Lippai Szabolcs az eredmény, Farkasinszki Orsolya a mutatott játék miatt.

Lippai Szabolcs: – Nem a mi napunk volt a mai, ennek ellenére nyerni tudtunk. Ami fontosabb, hogy ezzel a győzelemmel zsinórban harmadszorra is biztosítottuk helyünket a rájátszásban. Gratulálok a csapatnak, és további sok sikert a Nyíregyházának.

Farkasinszki Orsolya: – Örülök, hogy ilyen jó mérkőzést játszottunk. Ellenfelünknek nem sikerültek a kinti dobásaik ezért is alakult így a mérkőzés. Az egyik legjobb meccsünk volt idén. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_693

Közgáz SC és DSK – BME-MAFC 59-84 (14-21, 15-26, 18-21, 12-26)

Budapest, Kinizsi u. 25 néző. V.: Gaál I., Hartai.

Közgáz SC és DSK: Wunder 6/6, Hidas 6, Doktor 7/3, RYAN 10, Munkácsi. Csere: PFANDLER 12, Horváth P. 7/3, Szanthoffer, KOVÁCS O. 7/3, Rontó 4, Garami. Edző: Németh Kata.

BME-MAFC: BOZSÓ 12/6, HIZSNYIK 24/3, MUNTEÁN 25/15, HORVÁTH A. 8, Kardos 2. Csere: KORONDÁN 6, BUDAVÁRI 7, Kohán, Molnár V., Gál N. Edző: Gorácz Árpád.

A Közgáz számára a legjobb 4 közé jutás, a vendég “műszaki alakulatnak” pedig a csoportgyőzelem megszerzése szempontjából volt kulcsfontosságú a fővárosi derbi megnyerése, amelyet Bozsó Katica és Munteán Lili 1-1 triplájára építve 8-2-vel kezdett a zónavédekezést alkalmazó vendég együttes. Egy 5-0-s “részhajrával 1 pontra feljött ugyan a Közgáz, de a BME egy Horváth Anna vezette 6-0-lal a szakasz közepén 14-7-re ellépett. A negyed hajrájában váltva estek a kosarak, maradt a 7 pontos BME-előny. A 2. etapot Hizsnyik Dóra néhány remek megmozdulására alapozva 10-3-mal kezdve 4 perc alatt megduplázták előnyüket a vendégek. A Közgáz nem találta a területvédekezés ellenszerét, ráadásul a BME-nél két cserejátékos, Budavári Katalin és Korondán Boglárka is jól “szállt be” a játékba. Folyamatosan “nyílt az olló”, a félidő hajrájában 20 pontosra nőtt a különbség, Ezt csökkentette bravúros, egészpályás “szóló” után szerzett szép kosárral Kovács Orsolya.

A 3. negyed élvezetes, színvonalas, kiegyenlített játékot hozott. Pfandler Csenge és Ryan Júlia révén próbált volna felzárkózni a Közgáz, de a BME e próbálkozásokat a Bozsó-Hizsnyik-Munteán trió révén rendre visszaverte. A 4. negyed előtt már eldőlt a találkozó, mindkét edző lehetőséget adott csapata kiegészítő játékosainak. Összességében a BME a 25 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérő Munteán vezetésével a vártnál jóval simábban győzött.

Németh Kata: – Sajnáljuk a vereséget, ismét kiderült, hogy zóna ellen nem igazán megy a játék. Annak örülök, hogy minden játékosomnak bőven adhattam lehetőséget.

Gorácz Árpád: – Ahogy a két csapat őszi találkozóján, úgy most is működött a zónánk. Ennek köszönhetően sikerült nagyobb előnyt szereztünk. Minden játékosom játszott, aminek nagyon örülök.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_694

Ludovika Csata – DEAC 45-63 (14-11, 13-22, 9-20, 9-10)

Budapest, Ludovika Aréna 50 néző. V.: Bagi, Molnár.

Ludovika Csata: SZARKA 18, Süle 2, Darvas, Jánosi 15/3, Borza 8. Csere: Kovács 2, Lantos, Mészáros, Mikula. Edző: Vincze Viktória.

DEAC: MEZEI 7,  BACZUK 17, Herdon 4, Holinka-Miklós 3, Shirian 6. Csere: Gaál, SZABÓ G. 14, Pallai 6, Szabó Cs. 6. Edző: Kászoni Boglárka.

8-2-vel kezdett a hazai pályán játszó Ludovika Csata, majd megtört lendülete, támadásaiba sok hiba csúszott. A 9. percben 12-11-re jött fel a DEAC, és több labdája is volt a vezetés átvételéhez, de az első negyedet 14-11-re nyerték a vendéglától. A 13. percben vette át a vezetést a Mezei Dóra és Baczuk Virág “repítette” DEAC, amely 17-16 után zsinórban 8 pontot dobott. 29-23-nál úgy tűnt, hogy ismét fogást talál a Ludovika Csata, de a hazaiak eladott labdáik miatt nem tudtak közöelenn kerülni ellenfelükhöz, szünetben 6 ponttal vezettek a vendégek. A harmadik negyedben a jobban dobó DEAC többször is támadhatott a tíz pont feletti vezetésért. A 26. perc végén, Szabó Gréta indításgólja után, 45-34-nél lett kétszámjegyű a különbség. A szakasz második felében a Ludovika Csata csapatáának nehezen ment a pontszerzés, DEAC egy 12-2-vel közel 20 pontosra növelte az előnyét. A negyedik negyed elején ubyan beesett Jánosi Virág révén a meccs első – és mnt később kiderült egyetlen – triplája. 5-0-lal kezdte a hazai együttes, de a negyed közepén egy 6-0-lal a DEAC eldöntötte a találkozót.

Vincze Viktória: – Folyamatosan fejlődünk, jövünk fel, egyre jobb meccseket játszunk. Örülök annak, hogy a tabellát vezető DEAC dolgát meg tudtuk nehezíteni egyes időszakokban. Gratulálok ellenfelünknek, sok sikert kívánok nekik, de most elsősorban a saját csapatomat dicsérném meg.

Kászoni Boglárka: – Döcögős volt az eleje meg pontszegény is számunkra, meg az utolsó negyed is. Viszont a második és a harmadik negyedet úgy tudtuk hozni, ahogy szerettük volna. Koncentráltak végig a lányok, talán a második és a harmadik negyed volt kiegyensúlyozott, figyeltek arra, amit kérek és teljes mértékben meg tudták csinálni védekezésben. A dobások nem mentek be, de ennek ellenére a védekezésünknek köszönhetően sikerült győzelmet aratnunk. Gratulálok a Csatának, ügyesen játszottak, végig harcoltak és sok sikert nekik.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_695

A 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Szegedi RSC – Ludovika 68-52 (18-13, 16-10, 21-7, 13-22)

Szeged, Topolya sori Sportcsarnok, 30 néző. V.: Utasi,Czékmán.

Szegedi RSC: CZINTOS 10, LOVRTTY 14, Antal 4, Fodor 7, Váradi 5. Csere: VÉR 20, Balog 3, Nyilas 3, Molnár 2 Kurinszki, Pásztor, Kedvessy. Edző: Földi Alexandra.

Ludovika: Borza 14/3, JÁNOSI 14, Darvas 7/3, Süle 2, SZARKA 9. Csere: Mészáros 6, Kovács, Lantos, Sólyom. Edző: Vincze Viktória.

A hazai csapat rájátszásba kerülésének szempontjából fontos mérkőzés első félidejét többnyire kiegyenlített játék jellemezte. Mindkét csapat sok hibával játszott, a valamivel pontosabb hazaiak 10 pont fölötti előnyt szereztek szünetre. A szünet után a szegedi csapat nagyobb sebességre kapcsolt és a harmadik negyedben eldöntötte a találkozó sorsát. A 4. negyedben feljavult, és jó játékkal “kozmetikázott” veresége mértékén a fővárosi együttes. Győzelmével a Szeged biztosította a helyét a keleti csoport első négy csapata között.

Földi Alexandra: – Gratulálok a lányoknak, fontos győzelem volt a mai. Bár volt sok hibánk, néha igazán szép megoldásokat mutattak be a lányok és végre jó ritmusban, sebességből kosárlabdáztunk. Ellenfelünknek további sok sikert kívánok!

Vincze Viktória: – A második negyed kivételével nem hoztuk a tőlünk elvárható teljesítményt. A védekezés csak helyenként volt elfogadható. Gratulálok a Szegednek!

Statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2122/whun_univk/whun_univk_680

Nyugati csoport:

TFSE – Semmelweis Egyetem 84-58 (19-23, 24-14, 22-9, 19-12)

Budapest, TF L2-Terem, 10 néző. V.: Gruber, Czupi.

TFSE:  Dömötör 7, SZABÓ EVELIN 14/6, BURJÁN 21/6, KIRÁLY 12/6, Vígh. Csere: Úr 10/6, Szabó Emese, Vígh 6, Budai, Boros, Kelemen 6, GALLI-HIRLING 14. Edző: Kováts Gabriella.

Semmelweis Egyetem: MAJSAI 14/6, Buzinkay 6, Gangl 3/3, Jakobszen 2, Hámory 2. Csere: NAGY K. 17/9, Pálmai 5, Kiss 4, Som, Novák 5/3, Opitz, Nagy A. Edző: Hegyi Hanna.

Az első percekben  úgy tűnt, a késő esti mérkőzés időpont  a vendégcsapatnak kedvez, ugyanis a 4. percben 9-4-es előnyt tudhattak maguknak az orvosegyetemisták.  A hazaiak nem igazán találták a ritmust, Burján Laura (21/6 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz, 3 szerzett labda) magabiztos támadójátékával igyekeztek közelebb férkőzni az ellenfélhez, akik remek dobóformát mutattak. A második negyed kezdetén a kispadról beszállva  jó dobóformát kifogó Nagy Krisztina (17/9 pont) sikeres közelivel növelte a különbséget. Király Andrea hajrája adta vissza a hitet a TF-nek, aki zsinórban 5 pontot szerzett. A hazaiak agresszív védekezésének köszönhetően, megtalálták a ritmusukat és szerzett labdákból érvényesülni tudtak, így a félidő 6 pontos hazai vezetéssel zárult. A második etapra tovább vitte a lendületét a TF, pár perc alatt megduplázta előnyét. A vendégcsapat 4 percig nem tudott pontot szerezni, kosárcsendjét a remek formában levő Majsai Melinda (14/6 pont, 8 lepattanó,4 kiharcolt fault, 3 gólpassz) tört meg egy sikeres távolival. Ezt követően azonban  a hazai lányok úgy döntöttek nem engedik ki a győzelmet a kezükből, a dupla-duoláig jutó Galli-Hirling Borbála (14 pont, 11 lepattanó) és remek dobószázalékának köszönhetően, a 30.percre 19 pontos előnyt kovácsoltak maguknak. Az utolsó negyed felemás képet mutatott, hol a fáradtság, hol az örömjáték mutatkozott meg mindkét csapatnál. Egy utolsó másodperces, szerencsétlen sérülést követően, a végeredmény magabiztos 84-58-as TF siker.

Kováts Gabriella: – Szeretném, ha túllendülnénk azon, hogy minden mérkőzésen  el kell teljen egy negyed ahhoz, hogy magunkhoz térjünk és azt a színvonalas játékot tudjuk játszani, ami egyébként jellemez minket. Hálásak vagyunk a SOTE-nak, hogy ilyen keménységgel játszottak ellenünk, ezek igazán hasznos mérkőzések. Emellett köszönöm a lányaimnak, hogy ilyen sorozatterhelés mellett, megpróbálják a maximumot nyújtani minden MEFOB mérkőzésen!

Hegyi Hanna: – Ameddig bírtuk erővel, addig partnerei tudtunk lenni a fizikális fölényben lévő TF csapatának. A második félidőre teljesen elfáradtunk és csak megvillanásaink voltak. Ennek ellenére úgy gondolom szépen helyt álltunk! Gratulálok a TF győzelméhez és további sok sikert nekik!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_694

SZOESE – PTE-PEAC 70-75 (18-17, 9-17, 27-14, 16-24)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 30 néző. V.: Kovács, dr. Popgyákunik.

SZOESE: Preisinger 5, PÜSPÖKI 22/9, MEZŐSI 15/6, BALOGH V. 17/3, Plózer 8. Csere: Kardos 3, Horváth, Dervalics. Edző: Szabó László.

PTE-PEAC: SELLEI 14/6, Szomor: 9/6 HEGEDŰS 19/9, NÉMETH B. 10, NAGY G. 11 . Csere: Némedi 10/3, Füzy, Szabó, Propszt 2. Edző: Gyenge Gábor.

Pikáns mérkőzésre volt kilátás Szombathelyen, hiszen a közvetlen rivális PTE-PEAC csapata érkezett vendégként. A bajnokság nyugati csoportjának legjobb 4 csapata közé való bekerülés szempontjából fontos mérkőzés volt mindkét fél számára. A tét inkább a hazai csapat játékára nyomta rá a bélyegét. Az első negyedben még felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott meglépni. A hazai csapat sok hibával kezdte a második etapot, gyengén dobtak a szombathelyi lányok, szünetben 2/11 volt a triplamutatójuk, így a pontosabban, hatékonyabban játszó, egységes csapatmunkára építő pécsi lányok 7 pontos előnnyel vonultak szünetre az öltözőbe. A második félidő első percei a vendégeké voltak, hiszen kerek 10 ponttal is vezettek már. Ezt követően azonban  a feltüzelt, mindent beleadó szombathelyi csapat játéka és ezzel együtt dobóformája  feljavult. Előbb beestek a szombathelyi triplák, ezt követően, pedig, hogy a pécsiek védekezése inkább a távoli dobásokra koncentrálódott, a hazaiak meg tudták játszani a palánk alatti területet. Remek játákával a SzoESE fordított és 6 pontos előnyről várhatta a záró negyedet. Ennek első 7 percében kontrollálta a játékot  a SZOESE, de az utolsó 3 percben szinte “megtáltosodott”  a PTE-PEAC csapata, amely egy 13-3-as pazar hajrával kiénekelte a sajtot a hazaiak szájából. Összeségében megérdemelt vendég győzelem született, a 3. negyedet leszámítva egynégn, enerváltan játszó hazai csapat ellen.

Hazai csapatból kiemelendő Plózer Petra 8 pontja és 11 lepattanója, Balogh Viktória (17 pont és 13 lepattanó), és Püspöki Lotti  (22 pont és 11 gólpassz) dupla duplája.

Vendég oldalról ki kell emelni  Nagy Gabriella dupla dupláját, (11 pont 15 lepattanó).  Ettől Hegedűs (19 pont, 9 lepattanó) és Németh Bíborka (10 pont, 9 lepattanó) ettől csupán 1-1 lepattanóval, Sellei Dalma (14 pont, 8 gólpassz) pedig 2 gólpasszal maradt el.

Szabó László: – Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a Pécs csapatának. remekül dobtak az utolsó negyedben és ezzel gyakorlatilag be is biztosították a győzelmüket. Az első félidőben rendkívül rosszul támadtunk, hiába vettük vissza a vezetést a harmadik negyedben és vezettünk gyakorlatilag a negyedik negyed legvégéig, a végén a PEAC akarata érvényesült. Gratulálunk a győzelmükhöz.

Gyenge Gábor: – Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és a hozzáállásukhoz és gratulálok a Szombathelynek is, mert nagyon jó és kemény ellenfél volt, nagyon nehéz volt nyernünk. Egyébként pedig azt hiszem, hogy azok a játékosok, akik nem tudtak eljönni, azoknak is szól ez a győzelem és remélem, hogy továbbra is nagy csatákat fogunk vívni a Szombathellyel, mint eddig.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_693

ELTE BEAC – UNI Győr SZESE 80-62 (20-13, 19-23, 16-16, 25-10)

Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Nagy-Pál, Tóth.

ELTE BEAC: Mudra 14/12, TAKÁCS E.  15/9, NAGYI 15/6, LENDÉR 12/6, Majsa. Csere: VÁRI 14/9, Altmann 2, Fabini 3, Levente 5/3. Edző: Laklóth Anna.

UNI Győr SZESE: Baffy 8, Chroméj 10/3, Horváth, Békés 2, BÁNSZEGI 11. Csere: PERL 16/6, Pozsgai 6, SZŰTS 9/3, Király. Edző: dr. Barthalos István.

Élcsapatok találkoztak, igaz, a találkozó nem úgy indult, ahogy azt egy rangadón gondolná az ember. Mudra Viola, Lendér Lilla és Takács Emese kosaraival ugyanis a 2. perc végén már 10-0-ra vezetett az ELTE-BEAC, így azonnal jöhetett az első vendég időkérés, amelynek azon melegében még nem lett meg az eredménye, hiszen 16-3-ra módosult az állás Nagyi Tímea első sikeres dobását követően. Ekkor aztán váltottak a kisalföldiek, Perl Zsófia 4 büntetőből, Chroméj Hajnalka és Békés Boglárka pedig mezőnyből köszönt be, aminek köszönhetően látótávolságon belül maradtak Barthalos István tanítványai (20-13). Az egyre inkább valós tudásuknak megfelelően kosárlabdázó győriek igyekeztek tapadni vendéglátójukra, ám Vári Anna és Nagyi hárompontosaival megint a lélektani, 10 pont fölötti különbségnek tapsolhatott a mérkőzések látogatására újra engedélyt kapó hazai közönség. (31-19). Pozsgai Dóra és Bánszegi Borbála megint a vonalról, Baffy Fanni pedig középtávolról volt eredményes, 5 pontra olvadt a Laklóth-csapat fórja a 2. negyed közepén. Nagyi és Takács triplájával megint 9-re nőtt a felek közti differencia, ám az első félidő végjátéka a vendégeknek sikerült jobban. Bánszegi ziccerből, Chroméj pedig közelről és középtávolról sem tévesztett célt, így a szünetre 3 pontos különbség alakult ki (39-36).

Chroméj távolijával nyitották a vendégek a második félidőt – 0-0 óta először nem volt hátrányban a Barthalos-hölgykoszorú –, ám örömük nem volt hosszú életű, köszönhetően Lendér és Mudra egy-egy hármasának. Ez azonban egyáltalán nem akasztotta meg a vendég-fogaskerekeket: Perl távolról, Baffy középtávolról villant, majd újra Perl dobott triplát, először vezetéshez juttatva a vendégeket (48-49). Szűts Boglárka sem akart lemaradni csapattársaitól hármasávsl, ám a hazaiak egyik legjobbja, Takács sem lankadt, egy tripla, majd még egy, és máris újra a hazaiak álltak jobban – a negyed végén éppen 3 ponttal (55-52). Mudra 4. hármasa megint szusszanásnyi nyugalmat kölcsönözhetett az ELTE BEAC tagjainak, amit Szűts igyekezett megzavarni: faulttal együtt bedobott ziccere után a büntetővonalról sem hibázott, egy duplányira csökkentve a különbséget (60-58). De a sorozat tavalyi ezüstérmese idén is nagy célokért küzd, amihez a kiélezett pillanatokban kell igazán jól játszani, s most is ezt tették a Laklóth-tanítványok. Lendér tripla, Fabini Borbála tempó, és Vári hármasa “dolgozta meg” a nagyot küzdő vendégeket, hogy aztán Vári, majd Nagyi közelije végleg meg is törje ellenállásukat (73-60). A tabella 2. és 3. helyezettjének a “csörtéje” keretbe foglaltatott, lévén amilyen jó volt a ez ELTE-kezdés, olyannyira “combosra” sikeredett a zárás: az utolsó 7 percet és 30 másodpercet a házigazdák 20-4-re nyerték, és így magabiztos győzelmet ünnepelhettek lefújáskor. Az ELTE BEAC csapatként alkotott nagyot, amit jól jelez az a tény is, hogy 5 játékos is eljutott legalább 12 pontig, de senki sem szerzett 15 egységnél többet, aki pedig 1 percnél több időt töltött a pályán, az fel is iratkozott a pontszerzők közé. Hazai részről Nagyi (15 pont, 11 lepattanó) és Lendér (12 pont, 14 lepattanó), a győri csapatból pedig Bánszegi (11 pont, 15 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_695

Laklóth Anna: – Magas színvonalú mérkőzésen tudtuk legyőzni a győrieket. Az eredmény nem tükrözi, hogy mennyire szoros és kiélezett volt a csata, csak az utolsó percekben lélegezhettünk fel kicsit, addig minden idegszálunkkal koncentrálnunk kellett, hogy meg legyen ez a fontos győzelem! Gratulálok a lányaimnak, csodás érzésekkel töltenek fel minden alkalommal, köszönöm nekik ezt a mait is! Szeretnék gratulálni a győrieknek is a mutatott játékhoz, remélem, megadatik, hogy ismét találkozhassunk a négyes döntőben!

dr. Barthalos István: – Magas színvonalú játék volt a pályán. Nyert a jobb dobóformában kosárlabdázó csapat. Várjuk a keresztjáték béli ellenfelet. Fotó: Práczki Péter

Hirdetés