Hirdetés
Archivum

A ¦lêza Wroc³aw lett a lengyel bajnok:

:

Hirdetés

Lezárult Lengyelországban a bajnoki döntõ párharc, mely során 3-2-re legyõzte a ¦lêza Wroc³aw a Wisla Krakow együttesét.

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

Lengyelországban 2-2-1-es rendszerben zajlott a bajnoki finálé. Ez azt jelenti, hogy az elsõ kettõ és a sorsdöntõ ötödik mérkõzést rendezte a magasabban rangsorolt csapat, mely jelen esetben az alapszakaszgyõztes ¦lêza Wroc³aw volt.

Az elsõ két találkozón hazai pályán a ¦lêza Wroc³aw ünnepelhetett gyõzelmet, így 2-0-s elõnybe kerültek. Egyik mérkõzésen sem tudta megszorongatni riválisát az Euroligában induló Wisla Krakow. Az elsõ összecsapáson 71-65-ös gyõzelmet arattak a hazaiak, de a negyedik negyed elején 10 pont feletti differencia is volt. A másodikon pedig 73-57-re verték a riválisukat.

A harmadik és a negyedik meccsre a Wisla Krakow otthonába költözött a finálé. Az elsõ krakkói találkozó 86-56-os sima Wisla gyõzelmet hozott. A másodikon sem kellett különösebben izgulni, a 64-56-os sikert már a 21-9-es második negyed megalapozta a Wisla számára.

A sorsdöntõ ötödik meccsen ismét nagy elõnyt jelentett a hazai pálya. A ¦lêza Wroc³aw 80-53-ra kiütötte a Wisla Krakow-t. A két csapat között már a félidõben 15 pontos különbség mutatkozott és a Wisla nem tudott felzárkózni.

A lengyel bajnoki címet a ¦lêza Wroc³aw csapata szerezte meg. A döntõ MVP-je pedig Sharnee Zoll lett, aki a sorsdöntõ találkozón 12 ponttal, 10 lepattanóval és 14 gólpasszal tripla-duplát ért el.

Lengyelországban a bronzérmet a CCC Polkowice szerezte meg, miután 3-0-ra nyerték a bronzcsatát az Artego Bydgoszcz gárdájával szemben. 

Hirdetés