Hirdetés
Archivum

A 10. helyen zárt az Középiskolai Világbajnokságon a Veres Pálné Gimnázium csapata:

:

Hirdetés

Kréta szigetének legnagyobb városa Iráklio adott otthont az ISF Iskolai Világbajnokságának. Hazánkat a Veres Pálné Gimnázium csapata képviselte. A magyar lányok a 28 csapatos mezõnyben az elõkelõ 10. helyen végeztek.

Fotó: Facebook.com/beackosar/

Fotó: Facebook.com/beackosar/

A tornán a csoportkörben Észtország, Belgium és Csehország képviselõje volt a rivális. A mieink a csehek ellen egy magabiztos 67-29-es gyõzelemmel kezdtek. Ezt követõen az észt gárdával szemben kiélezett csatában 38-37-re maradtak alul. Zárásul pedig jöttek a belgák, akiket 55-46-ra gyõztek le a magyar lányok.

A rájátszás alkalmával a legjobb nyoc közé jutásért egy chile-i gárda érkezett riválisként, akikkel szemben 67-40 arányban maradtak alul a magyar lányok. Ennek megfelelõen a 9-16. helyért folytatta a Veres Pálné Gimnázium csapata. Itt elõször egy ír gárdával találkoztak és 68-54-es gyõzelmet arattak.

A folytatásban ismét az észt alakulat következett. Sikerült visszavágni a csoportkörben elszenvedett vereségért. A magabiztos 72-44-es siker azt jelentette, hogy a helyosztók alkalmával a 9. pozícióért mérkõzhettek a magyar lányok. Ennek alkalmával egy izraeli gárdával mérhették össze az erejüket és végül 79-32-re maradtak alul.

Hirdetés