Hirdetés
Archivum

A 11. hely lesz a tét péntek este:

:

Hirdetés

Pénteken este 20 óra 30 perctõl rendezik Kozármislenyben a 2019-es Play-Out utolsó mérkõzését. A PINKK Pécsi 424 fogadja az MTK Budapestet. Már korábban eldõlt, hogy az ELTE-BEAC Újbuda lesz a 9. és a Vasas Akadémia a 10. helyezett. A pénteki mérkõzés tétje a 11. pozíció. Számolgatni itt sem kell, ahogy szerdán sem kellett a másik párban, a gyõztes végez elõrébb a tabellán.

A PINKK Pécsi 424 és az MTK Budapest idén már három találkozót vívott. Mindegyik összecsapást Nagy Dorottya együttese nyerte, mely így favoritként utazhat az összecsapásra. A két csapat legutóbb április 13-án találkozott a Városmajorban és akkor 66-63-as gyõzelmet aratott az MTK. Fordulatos meccs kerekedett, ahol Czirják Noémi, Süle Krisztina és Hegedûs Janka ponterõs játékával húzta be az MTK a sikert. A statisztikát nézve azt láthatjuk, hogy a hazaiak 37-28-ra nyerték a lepattanócsatát. Kevesebb eladott labdája volt az MTK-nak és a 20 gólpassz azt mutatja, hogy kifejezetten jól mûködtek az összjátékok. Ez lehet az erõssége a sorsdöntõ találkozón is.

A PINKK munkáját a Play-Out során Emilija Podrug sérülése is nehezíti. Laczka Miklós együttese az egyetlen nyeretlen a mérkõzés-sorozat alkalmával. Elsõsorban a belsõ posztokon van lépéshátrányban a pécsi együttes a riválisaival szemben. A külsõ sorban eközben a Cukic-Markovic kettõs pontjaira építhet. A PINKK bátran vállalkozik távolról, az MTK elleni találkozón 15, legutóbb a Vasas ellen 21 kísérlete volt innen. Elõbb 5, majd 7 talált utat ebbõl a gyûrûbe. Ugyanakkor eladott labdákkal igencsak meggyûlt a baja a Play-Out során. A négy csapatból eddig a legtöbbet átlagolta.

Igazán újat már nem tudnak egymásnak mutatni a felek egy ilyen hosszú szezon végén. A pénteki találkozón az ilyenkor kulcsfontosságú mentális tényezõkön, versenyzõi kvalitásokon túl nagyon sok múlik azon, hogy az MTK a festékben ismét tudja-e az akaratát érvényesíteni. A PINKK-nek pedig az lehet a célja, hogy kevesebb ki nem kényszerített hibával, jó távoli, középtávoli dobásokkal tegye szorossá a csatát.

Tabella

Hirdetés