Hirdetés
Archivum

A 12. fordulójához érkezik az Euroliga:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön a nõi kosárlabda Euroliga 12. fordulóját rendezik. A Sopron Basket kurszki vendégjátékához már közöltünk részletes beharangozót. Most következzen rövid felvezetés a játékhét többi meccséhez.

A B-csoportban a Sopron kurszki fellépése mellett szerdán még két találkozó jön. A TTT Riga 19 órától az Olympiacos-t fogadja. A bravúrosan menetelõ lettek múlt héten a Carolo Basket otthonában idei leggyengébb meccsüket játszották. Nagy kérdés, hogy ez egy hullámvölgy kezdete vagy csak egy rossz este volt részükrõl. Eközben az Olympiacos újabb egylabdás találkozót vívott, ezúttal a Hatay-tól kaptak ki. A Rigát is megszorongathatják. 20 óra 30 perctõl a Salamanca a Carolo Basket alakulatát fogadja. Mindkét gárda feljövõben van, így kifejezetten érdekes csatára készülhetünk. Az Euroliga negyeddöntõ eléréséhez a Salamanca gyõzelmi kényszerben lép pályára. A program csütörtökön 16 órától a Hatay és a Fenerbahce török rangadójával zárul ebben a nyolcasban. A két csapat versenyfutását ígérte szezon elõtt a török bajnokság, de azóta a Hatay két kulcsemberét veszítette el financiális okok miatt. Egy-egy délutánra tudják ellensúlyozni a kiesésüket, mint például az Olympiacos ellen, de például vasárnap a Besiktas-tól elveszített rangadón nem. Összességében így a Fener az esélyes.

Az A-csoportban mind a négy összecsapást megrendezik szerdán. A címvédõ Jekatyerinburg a Bourges ellen javíthatja múlt heti prágai botlását. Jó eséllyel ezt meg is fogják tenni. Bár a franciák decemberben egy zseniális találkozón hosszabbítást tudtak kikényszeríteni. Lesz még egy francia-orosz csata. A Villeneuve d’Ascq a Nagyezsda Orenburgot fogadja. Itt az oroszok gyõzelmi kényszerben vannak a negyeddöntõ eléréséért zajló versenyfutásban. Tekintve egyre jobb formájukat, összességében favoritok. Az USK Praha a kötelezõ gyõzelem megszerzésének reményében lép pályára a Castors Braine otthonában. Natalia Hejkova csapatai ilyen versenyhelyzetben nem szoktak botlani és erre várhatóan ezúttal sem kerül sor. A CCC Polkowice az Orenburggal csatázik a negyedik negyeddöntõs pozícióért. Ennek megfelelõen a Schio csarnokában a lengyeleknek nyerniük kell. Kétarcú az olasz bajnok, kifejezetten gyenge teljesítményeikre jut néhány extra meccs. Megjósolhatatlan, hogy most éppen milyen napjuk lesz. Szigorúan a játékoskeretek alapján a szerdai nap egyik rangadóját láthatjuk.

Menetrend

Február 6., szerda

A-csoport
15:00 UMMC Jekatyerinburg – Bourges Basket
20:00 Villeneuve d’Ascq – Nagyezsda Orenburg
20:30 Famila Schio – CCC Polkowice
21:00 Castors Braine – USK Praha

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – Sopron Basket
19:00 TTT Riga – Olympiacps
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Flammes Carolo Basket

Február 7., csütörtök

B-csoport
16:00 Hatay – Fenerbahce

Hirdetés