Hirdetés
Archivum

A 12. helyen végzett a magyar U16-os válogatott az udinei Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott 63-56-os vereséget szenvedett az udinei A-divíziós Európa-bajnokság vasárnapi helyosztóján, így a 12. helyen zárta a tornát.

Egy hosszú torna végére érkeztek a csapatok. Mindkét gárdának ez volt 9 napon belül a 7. tétmeccse. A magyar lányok Törökországtól, az oroszok Lettországtól szenvedtek vereséget szombaton, így alakult ki ezen helyosztó párosítása. Horváth Fruzsina ponterõs játéka vezette fel a meccset, 5 és fél perc alatt 7 pontot szerzett. Mellette Wentzel Nóra és Angyal Barbara is betalált, így 10-2-re léptünk el. Az elsõ negyed második fele az oroszoknak sikerült jobban és egészen 12-8-ig zárkóztak fel.

A második negyed elején Angyal Barbara szerzett 4 pontot, majd betalált Horváth Fruzsina is és 3 perc 35 másodperccel a félidõ elõtt még 23-14-re vezettünk. Jó ritmusban játszott válogatottunk, szervezett védekezéssel sikerült megzavarni az oroszokat. Riválisunk azonban rendezte a sorait és szerzett labdákból könnyû kosarakat ért el. Az oroszok 11-0-s futást mutattak be, amivel 25-23-ra fordítottak. Végül a nagyszünet elõtti utolsó másodpercekben Kovács Kitti értékesített egy szép duplát középtávolról, amivel 25-25-nél kiegyenlítettünk.

A harmadik negyed pontszegény percekkel indult. Sokáig egy orosz ziccer és Kovács Kitti két sikeres büntetõje gyarapította a csapatok pontjainak a számát. A játékrész feléhez érkezve indításos találatokkal, melyeket Dúl Panka és Wentzel Nóra jegyzett, 31-30-nál a magyar válogatottnál volt az elõny. Erre azonban riválisunk két triplával válaszolt és ez jelentette a döntõ fordulatot. Innen ugyanis az utolsó 15 percben már nem tudta visszavenni a vezetést a válogatottunk. 36-31 után még 37-37-nél egyenlítettek a mieink. A negyed utolsó 5 pontját azonban a riválisunk szerezte.

A záró szakasznak 42-37-rõl vágtak neki a felek. A negyedik negyed elején 3 percig nem volt eredményes a magyar csapat és ez idõ alatt egy 7-0-s sorozattal 49-37-re léptek el az oroszok. A kosárcsendünket Angyal Barbara törte meg, aki 9 pontot szerzett az elsõ 5 percben és így 52-46-nál látótávolságba ért válogatottunk. Támadásban ismét lendületesen és pontosan játszott a magyar együttes. Védekezésben pedig jöttek a szerzett labdák és ebbõl a pontok. Amikor Horváth és Angyal is ilyen szituációból volt eredményes, egészen 54-52-re zárkóztunk fel. Ekkor még közel 3 perc volt a meccsbõl és támadhattunk az egyenlítésért vagy a vezetésért is. Végül ez nem jött össze. Amikor 56-54 után egy orosz tripla másfél perccel a meccs vége elõtt célt ért, eldõlt a találkozó sorsa.

A magyar csapat legeredményesebbje a 18 pontos Angyal Barbara lett. Vereségével a magyar válogatott a 12. helyen zárt az A-divíziós Európa-bajnokságon. A magyar csapat jó tornát teljesített és a kitûzött célját elérte. Egy nagyon fiatal kerettel sikerült kivívni a bennmaradást az A-divízióban. A kulcsmeccseken kifejezetten koncentrált, pontos játékot láthattunk. Összességében is elmondható, hogy minden válogatottnak méltó ellenfele volt a magyar együttes és ezekre a tapasztalatokra építve lehet folytatni a munkát jövõre.
 

Eredmény
Magyarország U16 – Oroszország U16 56-63 (12-8, 13-17, 12-17, 19-21)
 

Statisztika

Hirdetés