Hirdetés
Archivum

A 12. helyen végzett a magyar válogatott Cagliariban:

:

Hirdetés

Nem sikerült gyõzelemmel zárni az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságot a magyar válogatottnak. A 11. helyért vívott találkozón Peresztegi Nagy Ákos csapata 58-47 arányú vereséget szenvedett Szlovákia legjobbjaitól.

Az A-divíziós U16-os Európa-bajnokság utolsó játéknapján a 11. hely volt a tét a magyar válogatott számára. Az ellenfélül azt a szlovák válogatottat kaptuk, amely a mieinkhez hasonlóan az egész tornán egy mérkõzést nyert meg eddig.

Böröndy duplájával indult a találkozó és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Két szinte azonos képességû gárda összecsapása volt ez. A játékrész végjátékában a végül 15 pontig jutó Páleníková találataival tudtak lépéselõnyre szert tenni a szlovákok. 10 perc után 14-11-re vezetett riválisunk.

A második etap elején 16-16-nál egyenlítettünk és joggal bosszankodhatott a magyar kispad, mert a negyed elején három büntetõt is kihagytak a mieink, pedig ezekkel a vezetést is át lehetett volna venni. Az egyenlítést követõen nem tudott ellépni egyik alakulat sem. A szünet elõtti percben azonban Páleníková és Hruscáková is eredményes volt és ezzel 30-26-os szlovák vezetéssel vonultak pihenõre a hölgyek.

A harmadik negyed arról szólt, hogy futottak az eredmény után Peresztegi Nagy Ákos tanítványai. A szlovákok 5 perc alatt 36-29-re léptek el. A mérkõzés menetében a harmadik etap utolsó három perce hozott egy kisebb fordulatot, amikor Böröndy 6 pontot is szerzett és mellette Nagy, illetve Szabó is eredményes volt. A remek villanások után a harmadik etap végére 42-39-re zárkózott fel a magyar válogatott.

A negyedik szakasz elején Dobos Ágnes duplája után 42-41-re jöttek fel a mieink. Ezt követõen azonban Páleníková 5 pontot is szerzett, miközben nálunk csak Böröndy volt eredményes két büntetõbõl. 47-43 után pedig már egyértelmûen a szlovákok kezébe került az irányítás. A mérkõzés utolsó 4 perce egy 11-4-es futást hozott és ezzel 58-47-re gyõzött Michal Porubcan alakulata. A magyar válogatottból a 12 pontos Böröndy Vivien bizonyult a legeredményesebbnek.

Peresztegi Nagy Ákos csapata végül 1 gyõzelemmel és 7 vereséggel zárta az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságot. Az az egy siker a finnek ellen középdöntõt és biztos A-divíziós tagságot ért.


Eredmény

Magyarország – Szlovákia 47-58 (11-14, 15-16, 13-12, 8-16)

Statisztika

 

Hirdetés