Hirdetés
Archivum

A 16. forduló kezdõdik a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a 16. fordulóval folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei. A Sopron Basket és az Atomerõmû KSC Szekszárd csúcsrangadóját majd külön összeállításban vezetjük fel. Most nézzük a hétvége többi meccsét.

A szombati program 16 órától az ELTE-BEAC Újbuda és az NKE-Csata fõvárosi rangadójával indul. A házigazda BEAC fontos mérkõzést nyert az MTK ellen, amivel biztosította, hogy tartja a lépést a Vasas-PINKK kettõssel. Ezzel együtt pedig az MTK mellett a Cegléddel szemben is õrzi lépéselõnyét. Balogh Judit együttese a szezon eddigi legfontosabb meccsén nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét. Ha ebben a mederben tudja tartani a játékát a BEAC, elsõsorban pontosságban, határozottságban, akkor még versenyképesebb lehet.

Az NKE-Csata igazolásai az utóbbi idõben nagy médiafigyelmet kaptak. Régen láthattunk ennyire erõs keretet itt a fõvárosban. Tursics Krisztián tanítványainak ebben a felállásban már nem csak hátra, az üldözõkre, hanem elõre is lehet figyelnie. Összességében így a rutinosabb játékosok, a rotációs lehetõségek a Csata mellett szólnak ezen a rangadón.

17 órától két találkozót rendeznek. A ZTE NKK az MTK Budapestet fogadja. Itt egyértelmûen favorit a zalaegerszegi gárda, mely komoly koncentrációval magabiztosan érvényesítette fölényét múlt héten Kozármislenyben. Ezzel a hozzáállással ezúttal is toronymagas esélyes. Az MTK esetében továbbra is igaz, hogy amíg védekezésben nem lesz kiegyensúlyozottabb a játéka, addig nehezen tud gyõzelmet aratni az élvonalban.

Ugyanebben az idõben bonyolítják le a CMB Cargo UNI Gyõr és a VBW CEKK Cegléd mérkõzését. A gyõriek a felfelé ívelõ idõszak után az ZTE és a Sopron ellen is alulmaradtak. A múlt heti megyei rangadóról a számszerû eredményen túl a mutatott játék miatt is lehet hiányérzet. Ennél versenyképesebb formában bízhattak az év elején a klubnál. A Cegléd a téli erõsítései után verte a ZTE-t és szoros meccset vívott Pécsett. Soha nem jókor egy kéthetes szünet. Ez most hatványozottan igaz, hiszen éles helyzetben január 20. óta nem tudta kipróbálni magát a felfrissített keret. Ugyanakkor, ha marad az eddigi forma, joggal bízhat egy hasonlóan eredményesebb folytatásban a csapat.

A játéknap szombaton 18 órától a Vasas Akadémia – PEAC-Pécs összecsapással ér véget. A Vasas legutóbb Szekszárdon a Diákolimpia miatt nem tudott teljes kerettel kiállni, de helyenként így is kifejezzen éles találkozóra kényszerítette rutinosabb riválisát. A PEAC-nak hasonlóan voltak jó szakaszai Miskolcon, a DVTK elleni összecsapás alkalmával. Találhat kapaszkodót mindkét szakmai stáb a folytatásra nézve. A PEAC a több tapasztaltabb játékosának köszönhetõen esélyes, de a Vasas az eddig mutatott határozottságával és egy-egy extra villanással szoros eredményt alakíthat ki.

Vasárnap a Sopron Basket – Atomerõmû KSC Szekszárd rangadó mellett a PINKK Pécsi 424 az Aluinvent DVTK-t fogadja. Fontos kiemelni a rövid beharangozó elõtt, hogy ennek a találkozónak változott a kezdési idõpontja. Az elõzetesen meghirdetett 17 óra helyett 18 órától dobják fel a labdát Kozármislenyben – adta hírül a PINKK Pécsi 424 hivatalos Facebook oldala. Csak ez változott, az erõviszonyok nem.

A DVTK esélyesként utazik a találkozóra. A búcsú ellenére a Galatasaray elleni Európa Kupa párharcból nagyon sokat profitálhat Cziczás László együttese. Az a teljesítmény elsõsorban pontosságban, sebességben, keménységben, ami akkor jellemezte a csapatot, tavasszal a hazai porondon is szép sikereket hozhat. A PINKK számára ez a meccs is a következõ két hétre történõ felkészülésrõl szólhat. A Cegléd és az MTK ellen ugyanis nagyon sok még nyitott kérdés eldõlhet a pécsiek számára.

Menetrend

Február 2., szombat
16:00 ELTE BEAC Újbuda – NKE-Csata
17:00 ZTE Nõi Kosárlabda Klub – MTK-Budapest
17:00 CMB Cargo UNI Gyõr – VBW CEKK Cegléd
18:00 Vasas Akadémia – PEAC-Pécs

Február 3., vasárnap
18:00 Sopron Basket – Atomerõmû KSC Szekszárd
18:00 PINKK Pécsi 424 – Aluinvent DVTK

Tabella

 

Hirdetés