Hirdetés
Archivum

A 20. fordulóval folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a 20. fordulóra kerül sor a hazai élvonalban. Az Atomerõmû KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK rangadójához részletes beharangozónk ITT olvasható. Emellett még öt mérkõzést rendeznek. Következzen ezek rövid felvezetése.

A címvédõ Sopron Basket a múlt pénteki Euroliga továbbjutása óta elõször lép pályára, amikor szombaton 18 órától a Vasas Akadémiát fogadja. A soproniak számára az elmúlt hetek sûrû menetrendje után egy szusszanásnyi pihenõ is belefért azzal, hogy sikerült 2-0-val lezárni a Bourges elleni párharcot. Alapszakaszgyõztesként az utolsó fordulók már a következõ hetekre történõ ráhangolódást, felkészülést szolgálhatják. A Vasasnál a keret egy része a junior döntõn mutathatta meg tudását, így bár bajnoki meccs február vége óta nem szerepelt a programban, bõven akadt terhelés. A Vasas jelenleg a nyolcadik helyen áll és a Cegléddel fut nagy versenyt a rájátszásért, aminek a következtében a következõ heteknek óriási a tétje számára.

A szombati játéknap 17 órakor indul. A CMB Cargo UNI Gyõr fogadja a PEAC-Pécset. A pécsiek, akiknek még pótolniuk kell a Sopron elleni bajnokit, 12 gyõzelemmel és 6 vereséggel állnak a negyedik helyen. A Gyõr 10 sikerrel és 9 vereséggel a hatodik. A gyõri keretben a kisebb szünetben történt egy változás. Lexie Brown távozott, aki 15.3 pontos átlagával a gárda legeredményesebbje volt eddig. Nagy kérdés, hogy kiválásával miként alakul a rotáció és a szerkezet. Egyáltalán a csapatra ez milyen hatással lehet. Pécsi oldalon is érkezett a szünetben a játékoskerettel kapcsolatos bejelentés. Wentzel Nóra szerzõdés-hosszabbítása már a jövõ évi építkezés alapja lehet. A PEAC ugyan a gyõriekhez hasonlóan a Magyar Kupa negyeddöntõjében búcsúzott, de amíg az ereje engedte, egyenrangú partnere volt a DVTK-nak. Ha azt a játékot ugyanazon a parketten meg tudja ismételni szombaton, akkor esélyesként lép pályára.

A szombati játéknapon még két találkozót rendeznek. 18 órától az MTK-Budapest – VBW CEKK Cegléd összecsapásnak ceglédi oldalról óriási a tétje. Ahogy arra már kitértünk: a CEKK a Vasassal fut versenyt a negyeddöntõért. Ezen az úton a fõvárosban nem hibázhat. Különösen úgy, hogy a hátralévõ két ellenfele a Szekszárd és a DVTK lesz. Ott már sokkal nehezebb feladat gyõzelmet gyûjteni. A CEKK a szünet elõtt a BEAC otthonában az extra elsõ félidõben megmutatta játékerejét. A tavasz nagy kérdése, hogy milyen maximális idõtartamra tudja ezt kinyújtani. Az MTK-nál egy óriási tragédia határozta meg a szünetet. Nagyon nehéz így felkészülni a következõ feladatokra.

A játéknap 18 óra 30 perctõl az NKE-FCSM Csata kozármislenyi vendégjátékával zárul. Itt a házigazda PINKK Pécsi 424-nék már csak matematikai esélye maradt a rájátszásra. Különösen úgy, hogy Szücs Réka távozásával tovább szûkültek a rotációs lehetõségek és a hátralévõ találkozóin a PEAC, illetve a Gyõr vár rá. A Csata juniorjai a múlt hétvégén meggyõzõ fölénnyel szereztek korosztályos bajnoki címet. A rutinos játékosokkal kiegészített élvonalbeli keret hullámzóbban teljesít. A Magyar Kupa negyeddöntõjében nem jött ki legutóbb a lépés, de ezen a bajnokin egyértelmûen favorit. Még nem lefutott a tabella 6. helyének a sorsa sem. A Csatának annak elérése is reális cél lehet.

A forduló vasárnap 17 órától a ZTE NKK és az ELTE-BEAC Újbuda összecsapásával ért véget. A két csapat egy emlékezetes Magyar Kupa negyeddöntõt vívott február utolsó napján. Ezen sokáig, a 32. percig vezetett a BEAC. Különösen Papp Klaudia hiányában ez egy extra teljesítmény volt a fõvárosi gárdától. A végjátékban már érvényesítette fölényét a ZTE, de ismét bebizonyosodott, hogy az idei bajnokságban még az élmezõny csapatainak is mindenhol, mindenki ellen maximális koncentrációra van szükségük a sikerhez. Biztos, hogy mindkét fél alaposan kielemezte azóta a találkozót. A BEAC számtalan pozitívumot találhat tavaszra, míg a ZTE hazai pályán várhatóan lényegesen pontosabb, nagyobb koncentrációval igyekszik szerepelni. Összességében tehát meglepõ lenne még egy hasonlóan szoros eredmény.

Hirdetés