Hirdetés
Európa

A 2003-as Euroliga döntő izgalmait is átélhetjük:

:

Hirdetés

Mindenhol a múltidézésről szól ez az időszak. Az UMMC Jekatyerinburg a YouTube csatornáján egy igaz gyöngyszemet tett közzé, a 2003-as Euroliga döntő felvételét.

A 2003-as bourges-i Final Four alkalmával a döntőben az UMMC Jekatyerinburg és az USVO csapott össze. Az elődöntőben az oroszok 74-65-re verték a cseh Brnót. A másik ágon pedig a francia csúcsrangadóra került sor a Valenciennes és a négyes döntő házigazdája a Bourges között. Itt az USVO 89-57-es sikert aratott.

A finálé emlékezetesen alakult. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Jekatyerinburg gond nélkül megszerzi a trófeát. A félidőben 49-38-ra vezettek, a harmadik negyed végére pedig 17 egységre növelték az előnyüket. Az USVO azonban nem engedte el a meccset és 71-56 után nagy felzárkózásba kezdtek. Az utolsó három percben 2-4 pontra többször megközelítették riválisukat.

Két perccel a vége előtt Ann Wauters hozta fel 75-73-ra a francia együttest. Fordítani végül nem tudtak, így a Jekatyerinburg Elena Baranova 19 pontjával, illetve Yolanda Griffith 17 pont, 14 lepattanós dupla-duplájával megszerezte fennállása első Euroliga győzelmét. Az USVO legjobbjának a 20 pontos Allison Feaster bizonyult.

Hirdetés