Hirdetés
Európa

A 2007-es Európa-bajnokság döntőjét nézhetjük újra:

:

Hirdetés

Csütörtökön 11 órától a FIBA YouTube csatornáján és a női kosárlabda Európa-bajnokság hivatalos Facebook oldalán a 2007-es finálét idézik fel.

A 2007-es olaszországi kontinenstornát Oroszország nyerte, miután a döntőben 74-68-ra verték Spanyolországot. Az oroszok nagy favoritként, friss világbajnoki ezüstérmesként érkeztek a tornára. Egy vereséggel jutottak el a döntőig. Mindössze a Milica Dabovic vezette szerbektől kaptak ki 67-65-re a torna korai szakaszában. A középdöntőben még a későbbi döntőbeli riválisukat Spanyolországot is legyőzték 64-49-re. A spanyoloknak a fináléig vezető úton ez az egy vereségük volt.

Miközben a nagy nemzetek közül az akkor címvédő csehek vagy a franciák nem jutottak a négy közé sem, összességében a spanyol és az orosz gárda a magabiztosságával akkor kiemelkedett a mezőnyből. Nagy várakozás előzte meg a döntőt. Ahol azonban a félidőre 20 pontos előnyt épített fel Oroszország. A spanyolok a harmadik negyed végére ebből 12 pontot ledolgoztak, majd a negyedik etapban még közelebb kerültek és nyílttá tették a végjátékot.

Az oroszok végül behúzták a döntőt és ezzel megszerezték az aranyérmet. Ilona Korstin 18 pontot ért el, míg Maria Stepvanova 8 pontját és 10 lepattanóját is ki kell emelni. A spanyoloknál Amaya Valdemoro szerzett 26 pontot és Laia Palau zárt 18 egységgel.

A mérkőzés megtekinhető a FIBA YouTube vagy a FIBA Women’s EuroBasket Facebook oldalon.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés