Hirdetés
Nagyvilág

A 2014-es Ausztrália – USA világbajnoki elődöntőt nézhetjük vissza:

:

Hirdetés

A FIBA múltidéző sorozatában a női kosárlabdát tekintve ezúttal a 2014-es világbajnokságról az Ausztrália – USA elődöntő szerepel. Egy újabb olyan mérkőzés, melyet érdemes újranézni.

A 2014-es törökországi Világbajnokságra mindkét nagy nemzet úgy érkezett, hogy a WNBA szezon mellett sérülések is hátráltatták a felkészülést. Az ausztráloknál többek között Lauren Jackson és Liz Cambage is hiányzott. Az USA keretét nézve Candace Parker és Sylvia Fowles sérülése szerepelt a címlapokon, miközben ekkor debütált nagy tornán Brittney Griner, Nneka Ogwumike, Breanna Stewart és Odyssey Sims.

Az elődöntőt az Egyesült Államok 82-70-re nyerte. Az ausztrálok jól tartották magukat. Az első negyedben sokáig vezettek, majd a harmadik negyedben 48-34 után még többször hat pontra visszajöttek. A negyedik negyedben 61-55 állt az eredményjelzőn, amikor megérkezett a döntő futás. A nagy felzárkózás ugyanis sokat kivett az ausztrálokból, az amerikaiak egyre könnyebben kerültek helyzetbe.

Az amerikaiaknál Tina Charles az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a válogatottban, 18 pontot és 9 lepattanót szerzett. Maya Moore pedig 16 egységig jutott. Az ausztráloknál Erin Phillips jegyzett 19 pontot.

Hirdetés