Hirdetés
3x3

A 2015-ös Európa-bajnoki címet idézték fel:

:

Hirdetés

A 3×3-as szakágban 2015-ben Minszkben a magyar U18-as válogatott Európa-bajnoki címet szerzett. Hosszabbítás után Aho Nina emlékezetes találatával győzte le a fináléban a házigazda fehéroroszokat a magyar csapat. Földi Attila együttesét Jankó Flóra, Aho Nina, Tóth Tímea és Kányási Veronika alkotta. A B33 Tour Facebook oldala ezt a diadalt idézte fel.

A döntőben két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt 13-9-es magyar előnyt. A fehéroroszok azonban a telt háznyi publikum biztatása közepette az utolsó erőtartalékaikat is mozgósították. Előbb távolról voltak eredményesek, majd egy lehetetlen mozdulatból találtak be. Ezzel pedig 13-12-re zárkóztak fel. Tóth Timi legjobbkor tett vissza egy lepattanót, de 57 másodperccel a lefújás előtt egy újabb sikeres hazai távolival 14-14-nél jött az egyenlítés és a hosszabbítás.

A ráadást a fehéroroszok kezdhették. A szabályok értelmében a 3×3-as szakágban a hosszabbítás az egyik fél második pontjáig tart. Ezért van hatványozott jelentősége annak, hogy ki vezetheti az első akciót. A hazaiak rögtön be is találtak az első támadásukból, így nekünk a cél egy sikeres távoli dupla lehetett. A fehéroroszok hiába védekeztek remekül az egész mérkőzésen, elváltották magukat. Üresen maradt aho Nina, akinek a keze nem remegett meg, távoli dobása utat talált a gyűrűbe. Magyarország megnyerte az U18-as 3×3-as Európa-bajnokságot.

A mérkőzés összefoglaló a B33 Tour Facebook oldalán:

Hirdetés