Hirdetés
Archivum

A 2017-es és a 2018-as WNBA bajnok rangadója Twitteren:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra hajnali négy órától újabb olyan találkozót rendeznek a WNBA-ben, melyet Twitteren hazánkban is szabadon lehet követni. Ezen ráadásul a 2017-es és a 2018-as bajnok méri össze az erejét, tehát a Minnesota Lynx látogat a Seattle Storm-hoz.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Két olyan gárdát láthatunk, ahol a korábbiakhoz képest jelentõsen változások történtek az idei évadra kényszerûségbõl. A Minnesota Lynx-nél Whalen visszavonulása, Moore vállalt pihenõje és Brunson, illetve Augustus sérülése nyitott új korszakot. A Storm-nál Breanna Stewart és Sue Bird sérülése, illetve Dan Hughes betegsége írta felül a számításokat. Minden elõzetes várakozáshoz képest extrán kezdték a szezont mindkét oldalon. A Lynx még veretlen, három sikernél tart, míg a Storm 2/2-es mutatója szintén impozáns. Igaz, ebbõl az egyik vereség a két csapat múlt heti meccsérõl származik. Akkor a Target Centerben a végig vezetõ Lynx 72-61-re verte a címvédõt.

Elsõsorban a Lynx oldalán sokan keresik a magyarázatot a siker titkára. Erre a válasz leginkább Cheryl Reeve edzõnõben és az általa alkalmazott játékrendszerben keresendõ. Brutálisan stabil maradt csapata védekezése, 66.3 pontot kaptak átlagban eddig, ami a legkevesebb a ligában. Minden új érkezõt sikerült ebbe a szisztémába beilleszteni, ami óriási edzõi bravúr. Támadásban pedig az idei keretükben is mindenkinek mértani pontossággal megvan a helye. Ez lehetõvé teszi, hogy a maximumot hozzák ki a játékosaik magukból.

Lenyûgözõ a Lynx legjobbjainak egyéni statisztikai lapja. Három meccs után Sylvia Fowles (14.0 pont, 11.7 lepattanó), Napheesa Collier (13.7 pont 73%-os mezõnymutatóval), Odyssey Sims (12.7 pont, 5.0 gólpassz), Damiris Dantas (11.3 pont, 3.7 gólpassz) és Danielle Robinson (10.0 pont, 3.0 gólpassz) kiemelkedõen teljesít. Utoljára ilyen számai a Lynx legdominánsabb éveiben voltak a kulcsjátékosoknak. Mondani sem kell, ha egy csapat így teljesít, akkor az bajnokesélyes. Nagy kérdés, hogy ez meddig tartható. Vannak ugyanis igen váratlan bravúrteljesítmények. Dantas 11.3 pontos átlagára vagy éppen az újonc Collier ilyen szintû higgadtságára, profizmusára talán még a legelvakultabb hívek sem számítottak.

A Storm esetében úgy tûnik, hogy minden nehézség ellenére rendben lesz a szezon. Ha nyilvánvalóan nem is azzal a dominanciával és extra mutatóval, mint tavaly. Náluk az igazán nagy tett Natasha Howard (19.8 pont, 11 lepattanó), Jewell Loyd (14.3 pont) és Jordin Canada (11.5 pont, 5.8 gólpassz) elõre lépése. Lényegében õk hárman magas szinten teszik versenyképessé ezt a keretet. A korábbiakhoz képest a stábjuk szigorúbb védekezést követel meg. Sokkal inkább kiszorítják a riválisaikat a triplavonalon túlra, mint tették azt tavaly. Ezzel elkerülve, hogy a rotációban, mozgásokban lévõ lyukakat, ki tudják használni ellenük. Eddig csak egyetlen csapat tette ezt meg, az viszont múlt héten éppen a Lynx volt.

Érdekes rangadóra készülünk, amit a sportág híveinek érdemes lesz az éjszakai órákban követni. IDE KATTINTVA nézhetõ az élõ adás.

Hirdetés