Hirdetés
Archivum

A 2018-as WNBA évad nagy pillanatai: Allie Quigley gyõzelme a tripladobó-versenyen:

:

Hirdetés

A WNBA munkatársai a liga hivatalos felületein az elmúlt esztendõ utolsó és az új év elsõ pár hetében visszatekintõ összeállításokat tesznek közzé a 2018-as évad fontos pillanatairól. Ezúttal Allie Quigley volt a középpontban.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Mint ismert, Minneapolisban a WNBA 2018-as All-Star gáláján a fõmérkõzés szünetében került sor a tripladobó-versenyre, ahol a 2017-es évhez hasonlóan ismét Allie Quigley diadalmaskodott.

A WNBA All-Star gálák történetének talán legjobb tripladobó-versenyét láthattuk, mely joggal került be egy ilyen visszatekintõ sorozatba. A mezõnyt Allie Quigley mellett Jewell Loyd, Kayla McBride, Kelsey Mitchell, Renee Montgomery és Kristi Toliver alkotta. Az elsõ kör végén a két legeredményesebb jutott a döntõbe. McBride 22, míg Quigley 21 pontot ért el. Rendkívül szoros volt a verseny, hiszen mögöttük Toliver 20, Loyd 19, Montgomery 18, Mitchell pedig 16 ponttal zárt.

A döntõben Quigley kezdett és 18 pontot jegyzett. McBride érkezett másodikként, aki lemásolta a Chicago Sky sztárjának teljesítményét. Jöhetett a ráadás, egy újabb kör a két játékos között. Itt végül Quigley bizonyult pontosabbnak, aki 29-21 arányban legyõzte riválisát.

A tripladobó-verseny döntõjében Quigley 25 kísérletébõl 20 sikeres lett. Ami még jobban kiemeli teljesítményét, hogy az utolsó 14 kísérletébõl 13 utat talált a gyûrûbe. A siker után Allie Quigley érzelemdús nyilatkozatot tett. A gyõzelmet a fiatalon elhunyt édesapjának ajánlotta, míg a gyõzelemért járó pénzdíjat a a róla elnevezett alapítvány, a Patrick Quigley Foundation kapja.

A fõmérkõzésen Allie Quigley Candace Parker csapatában szerepelt, mely 119-112 arányban legyõzte Elena Delle Donne együttesét. Felszabadultan, kifejezetten nagy kedvvel játszva Quigley 20 perc alatt 18 ponttal zárt.

Videó:

Hirdetés