Hirdetés
Magyarország

A 2019-es Euroliga elődöntő a Sopron múltidézőjében:

:

Hirdetés

A Sopron Basket múltidéző sorozatában a 2019-es Euroliga elődöntő kerül sorra szerdán. A tavalyi Final4 elődöntőjében a soproniak hősiesen küzdöttek és 25 percen át kiválóan tartották magukat a Jekatyerinburg ellen. Végül 81-59-es győzelmet aratott az orosz sztárcsapat.

A mérkőzésről így számoltunk be:

Zsúfolt ház és extázis. Fantasztikus hangulat uralkodott a Novomatic Arénában már fél órával a Jekatyerinburg – Sopron elődöntõ kezdete előtt. Bár nem telt el két perc és 7-0-ra elléptek az oroszok, de az első negyed második fele álomszerű kosárlabdát hozott. 14-7-es jekatyerinburgi vezetés után 17-3-as sorozatot produkáltak Roberto Iniguez tanítványai. Jó távoli dobásokkal, Turner 10 és Zahui 8 pontjával végül 24-17-re mentek a mieink 10 perc játékot követõen. A második negyedben a 9 pontot is elérte a differencia. Ez volt a csúcs, ezt követõen 28-22-ig őrizte 6 pont körüli előnyét a Sopron, majd fokozatosan a Jekatyerinburg vette át az irányítást. Elsősorban védekezésben rendezte a sorokat Miguel Mendez gárdája. Sokkal kevesebb üres dobóhelyzethez jutott a magyar bajnok. Ehhez jöttek Alba Torrens és Kayla McBride extra villanásai. A félidőt viszont jó érzésekkel zárhattuk, hiszen a dudaszó pillanatában betalált Candice Dupree és ezzel 42-39-re feljött a Sopron.

A félidei statisztikát figyelve ki kell emelni, hogy 22-17-re vezetett a lepattanókban a Sopron. A közel 50%-os mezőnymutató mellett ez alapozta meg a szoros eredményt. A harmadik negyedet Vandersloot triplája vezette fel. Tovább szigorítottak védekezésükön az oroszok és erre építve növelték előnyüket. Roberto Iniguez négy perc játék után 51-41-es jekatyerinburgi vezetésnél kért idõt. Mindössze egy mezőnykosaruk volt ekkor a mieinknek. Jót tett az idõkérés, érezhetõen megnyugodott a meccs a rohanós percek után. A különbség 10 egység környékén állt be, ami abból a szempontból tűnt soknak, hogy mindössze három mezőnykosarat jegyzett végül a harmadik negyedben a Sopron. A záró szakasznak 60-46-ról futottak neki a csapatok. Ebben a periódusban már nem forgott a jekatyerinburgi siker. Hősiesen küzdött a Sopron és az utolsó 5 percbe fordulva még 68-55-nél is akadt labdájuk ahhoz a mieinknek, hogy közelebb kerüljenek. A folytatásban már nem volt mód erre. A különbség a 20 pontot is elérte. Felejthetetlen szezonnak egy nagyon emlékezetes estéje lett így is az elődöntõ. A közönség vastapssal köszönte meg a teljesítményt! Egymást követõen második évben van Európa négy legjobbja között a Sopron.

A mérkőzés teljes felvétele szerdán 18 órától megtekinthető az alábbiakban

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés