Hirdetés
Archivum

A 2019-es Európa-bajnokságot népszerûsítették az Euroliga Final4-on:

:

Hirdetés

Múlt héten rendezték Sopronban a 2019-es nõi kosárlabda Euroliga Final4-t. Az esemény alatt a nemzetközi szövetség a 2019-es Európa-bajnokságot is népszerûsítette.

Fotó: FIBA.Basketball

A soproni Final4 hétvégén a mérkõzések játékmegszakításánál, illetve a találkozók között a kontinenstorna hivatalos kabalafigurái, a Pick and Roll macskák szórakoztatták a közönséget. Velük kint gyermekek fotózkodhattak. Felállították a Novomatic Aréna elõterében az esemény arculati elemein is megjelenõ trónt. Szimbolizálva Európa-trónját. Itt is lehetett fényképeket készíteni, ahol a gyermekek még papírból készült koronával is gazdagodtak. Az érdeklõdõk pedig olyan szóróanyagot kaptak, melyek a kontinenstorna teljes programja olvasható.

Február közepén vált véglegessé a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság menetrendje és csarnok-beosztása. A csoportmeccseknek a lett fõváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A magyar válogatott a csoportmeccseit Nis városában játssza. A kontinenstorna végjátékára Belgrádban kerül sor. A mieink a C-csoportba kerültek Törökország, Olaszország és Szlovénia mellé.

Az Európa-bajnokság programját nézve a magyar lányok június 27-én csütörtökön 16 órától Szlovénia ellen mutatkoznak be. Másnap, június 28-án, pénteken 18 óra 30 perctõl mérkõzünk Olaszországgal. A szünnapot követõen pedig június 30-án, vasárnap 16 órától Törökország ellen zárjuk a csoportkört. A lettországi helyszínre már év végén élesítették a jegyértékesítést. A szerbiai találkozókra ez március 8-án, a Nemzetközi Nõnapon indult. A FIBA vonatkozó felületein IDE KATTINTVA minden információt megtalálni errõl.

Hirdetés
Hirdetés