Hirdetés
Archivum

A 2019-es junior döntõ végeredménye és egyéni díjazottjai:

:

Hirdetés

Ahogy arról a nap folyamán nagy terjedelemben hírt adtunk: lezárult a Nemzeti Leány Junior Bajnokság 2018/2019-es kiírása. A Csata DSE gyõzelmét hozó finálét követõen kiosztották a Pécsett rendezett nyolcas döntõ egyéni díjait.

Fotó: Facebook.com/juniorlanydonto/

Fotó: Facebook.com/juniorlanydonto/

Nézzük a játéknap eredményeit röviden. A fináléban a Csata DSE 70-62-re legyõzte a Vasas Akadémiát. A bronzmérkõzésen a PEAC – KA Pécs 62-45 arányban bizonyult jobbnak a DVTK Akadémiánál. Az 5. helyért kiírt találkozón az Atomerõmû KSC Szekszárd 93-56-ra verte a Kecskeméti KC-t. A 7. pozíció sorsáról döntõ összecsapáson pedig a BEAC-Újbuda KA 62-55-re múlta felül a Széchenyi KA-t.

A döntõ mérkõzés legértékesebb játékosa Angyal Barbara (Csata DSE) lett, aki a fináléban 21 ponttal, 10 gólpasszal dupla-duplát elérve segítette gyõzelemhez csapatát.

A torna legtöbb pontot szerzõ játékosa a Fûzy Ákos díjat vehette át. Ez azt elismerést a négy mérkõzésen 102 pontot elérõ Wentzel Nóra (PEAC – KA Pécs) kapta. A legtöbb lepattanót szerzõ játékos az Egyed Mihály díjat érdemelte ki. Kiss Angelika (DVTK Akadémia) 51 ponttal került ebben a mutatóban az élre.

A torna All-Star ötösét: Dombai Réka (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (Csata DSE), Wentzel Nóra (PEAC – KA Pécs), Kiss Angelika (DVTK Akadémia) és Varga Alíz (Vasas Akadémia) alkotja.

A csapatok legjobbjai:

Széchenyi KA : Szirony Dorina

BEAC-Újbuda KA: Molnár Zsófia

Kecskeméti KC: Schlégl Odett

Atomerõmû KSC Szekszárd: Vincze Nikolett

DVTK Akadémia: Kiss Angelika

PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs: Milica Vojinovic

Vasas Akadémia: Budácsik Dorottya

Csata DSE: Telegdy Zsófia

Végeredmény

1. Csata DSE

2. Vasas Akadémia

3. PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs

4. DVTK Akadémia

5. Atomerõmû KSC Szekszárd

6. Kecskeméti KSC

7. BEAC-Újbuda KA

8. Széchenyi KA

Hirdetés