Hirdetés
Magyarország

A 2019-es Universiade-t idézték fel:

:

Hirdetés

A napokban az MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) Facebook oldala a 2019-es Universiade női kosárlabda tornáját idézte meg.

Az Universiade küzdelmeire Nápolyban került sor 2019 júliusában. A magyar válogatott három győzelemmel és három vereséggel zárt a 10. helyen. Miközben a Bach Boglára sérülése is hátráltatta a csapatot, a csoportkörben a mieink Ukrajnát legyőzték, illetve Japánnal szemben alulmaradtak. A csoport rangadóján, mely – utóbb kiderült – a nyolc közé jutásról is döntött volna, egy feszült, vitatott ítéletektől sem mentes meccsen 56-54-re kapott ki válogatottunk.

A 9-16. helyért Szlovákiát és Argentínát sikerült legyőzni. A 9. helyért kiírt mérkőzésen azonban Finnország jobbnak bizonyult. A magyar válogatott keretét Aho Nina, Szücs Réka, Bach Boglárka, Szücs Lilla, Doktor Anna, Török Ágnes, Kováts Gabriella, Kuttor Enikő, Kaposi Pálma, Benke Sára, Kovács Vanessza és Tóth Tímea alkotta. A vezetőedző Horváth József munkáját Magyar Bianka segítette.

A magyar csapat legeredményesebbje Aho Nina volt 10.3 pontos átlaggal. A Duquesne hallgatója 34.5 percet töltött átlagban a pályán, ami a második legtöbb volt a mezőnyben. A legtöbb gólpassz is a nevéhez fűződik, 2.8-at átlagolt. A legtöbb lepattanót Kaposi Pálma szedte. A 9.7-es átlaga a második legmagasabbnak bizonyult a torna mezőnyében.

Fotó: MEFS

Hirdetés