Hirdetés
Európa

“A 2020/2021-es szezon nehezebb lesz mindenkinek, mint a 2019/2020-as”:

:

Hirdetés

A jegyzett európai csapatok közül a Famila Schio-nál is sok a kérdőjel a következő évadot tekintve. A Superscommesse portál készített egy interjút Paolo De Angelis klubigazgatóval.

Paolo De Angelis hangsúlyozta, hogy szerencsére mindenki jól van. A klubnál dolgozók és a csapat kötelékében sportolók között nem volt megbetegedés vagy pozitív teszt.

Minden játékosunk hazatért már, kivéve Sandrine Gruda. Ő majd kedden utazik még csak el. Már a veszélyhelyzet elején beszereztük a szükséges eszközöket, maszkokat, kézfertőtlenítőket, hőmérőket, illetve olyan szereléseket is, amivel a labdákat fertőtlenítjük. Minden óvintézkedést megtettünk. Mi már a csehországi Euroliga  meccsre maszkban mentünk. Mondhatjuk, hogy sok mindennek elébe mentünk.

– fogalmazott Paolo De Angelis.

A Famila Schio volt az első csapat, amelyik az olasz ligában kezdeményezte, hogy zárják le a szezont. “Mi már februárban az Euroligában megtapasztaltuk, amikor még csak hazánk volt érintett a járvány által, hogy ez a helyzet milyen láncreakciót indíthat el.” – tette hozzá a sportvezető. Olaszországban nem lesz bajnok és a Schio kezdeményezte, hogy a 2020/2021-es szezonban minden csapat viselhesse a címvédőnek járó Scudetto-logót.

Mindenki, aki a következő évadban el tud indulni, az bajnok.

– mondta a Schio klubvezetője, aki kifejezetten elégedett volt a csapat teljesítményével. “Vezettük a tabellát és bejutottunk Európa nyolc legjobb csapata közé. Esélyünk lehetett volna az Euroliga Final Four-ba jutásra. A klub történetében először. Minden eredményt úgy értünk el, hogy két legeredményesebbünk megsérült ősszel és télen.”

Az olasz gárdánál megkezdték felmérni, hogy a támogatóik milyen mértékben tudják a jövőben segíteni a munkájukat.

Nehéz meghatározni, hogy mi a helyzet. Még mindig nincs arról információnk, hogy kik tudják majd teljesíteni a vállalásaikat. Voltak olyan vállalkozások, amelyek jelezték, hogy felfüggesztettek minden kifizetést. Nem tudom azonban, hogy ez átmenteti felfüggesztést vagy végleges törlést jelent. Volt olyan, aki arról tájékoztatott, hogy nem kapta meg a kellő megjelenést és emiatt csökkenti a hozzájárulását. A főtámogatóink mellett nekünk több, mint 100 helyi kisvállalkozás segít és náluk még nehezebb felmérni, hogy milyen gazdasági lehetőségeik lehetnek. Vannak veszteségeink és ezeket közösen kell viselnünk.

– összegzett Paolo De Angelis.

A Famila Schio-nál egységesen csökkentették a fizetéseket. Az olasz sportvezető szerint szükség lesz állami segítségre. Ezt elsősorban adócsökkentésben és a különböző járulékok csökkentésében látja.

Józan ítélőképességre van szükség mindenkitől. Vezetőktől, tulajdonosoktól, játékosoktól. Meg kell érteni, hogy a 2020/2021-es szezon nehezebb lesz mindenkinek, mint a 2019/2020-as.

– jelentette ki a Schio klubmenedzsere.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés