Hirdetés
Archivum

A 2020-as FISU Forum elõkészületeirõl egyeztettek Budapesten:

:

Hirdetés

2020. augusztus 12. és 16. között Budapesten rendezik a FISU Forum-ot. Ez a legnagyobb hallgatói vitafórum, ahol az egyetemi sportvezetõk tapasztalatot cserélnek. A rendezvény elõkészületeirõl a napokban egyeztettek fõvárosunkban. A TE honlapja errõl készített egy beszámolót.

Forrás: Testnevelési Egyetem

Forrás: Testnevelési Egyetem hivatalos honlap

A napokban hazánkba, közelebbrõl Budapestre látogatott Verena Burk, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elsõ elnökségi tagja, a FISU Oktatási, valamint Média Bizottságának elnöke, továbbá Julien Buhajezuk, a FISU oktatási menedzsere, hogy egyeztessenek a 2020. augusztus 12. és 16. között fõvárosunkban megrendezendõ FISU Forum elõkészületeirõl.

Vendégül látjuk a világot

Hogy mi is ez az esemény?

Nos, a FISU Forum a legnagyobb hallgatói vitafórum, amelyen azonban nem csupán a hallgatók vesznek részt, ez a rendezvény ugyanis egy füst alatt összehozza a sportvezetõket és az egyetemi vezetõket. A fórum egyik különlegessége, egyszersmind alappillére, hogy a résztvevõk ugyanott laknak és étkeznek – a 2020-ban esedékes FISU Forum esetében ez az ELTE Budaörsi úti Kõrösi Csoma Sándor kollégiuma lesz. Fontos megjegyezni, hogy a világszerte jelentõs érdeklõdésre számot tartó fórum a Testnevelési Egyetem és a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség (MEFS) közös szervezésében lesz megrendezve!

Hazánk egyébként nem elõször pályázott a FISU Forum rendezési jogára, 2018-ban ugyancsak benyújtottuk jelentkezésünket, akkor azonban az oroszországi Krasznojarszk gyõzött. Nem utolsósorban azért, mert az idén márciusban az orosz város ad otthont a téli Universiadénak, márpedig ilyenkor bevett szokás, hogy a nagy volumenû sportesemények házigazdája elõzõleg számos nemzetközi versenyt és/vagy konferenciát rendezhet a nagy eseményre készülve.

A 2020-as FISU Forum pályázatát azonban Budapest nyerte el, megelõzve Kijevet. Ukrajna fõvárosa mindenesetre így sem járt rosszul, 2022-ben ugyanis õ lesz a házigazda.

Forrás: Testnevelési Egyetem hivatalos honlap

Hirdetés