Hirdetés
Magyarország

A 2022-es FIBA Női Szuperkupa-győztes otthonába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 20 órától a Tango Bourges Basket csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga ötödik fordulójában. A találkozó előtt állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze várakozásait.

December 7., szerda
20:00 Tango Bourges Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd
Bourges, Palais des Sports du Prado
Játékvezetők: Zdenko Tomasovic, Özlem Yalman, Geert Jacobs (Andre De Wispelaere)

Múlt héten tovább folytatódott a magyar bajnokság sűrű programja. A 10. forduló során a Szekszárd együttese ezúttal az NKA Universitas PEAC otthonába látogatott, ahol végül 67-65-ös vereséget szenvedtek. A szokásos módon, Horváth Zsófia előszőr a PEAC Pécs elleni találkozót értékelte.

“Bosszantó vereséget szenvedtünk a PEAC ellen – ahogy azt a mérkőzés előtt is mondtam, egy rivális csapat otthonában léptünk pályára. Ez a vereség elsősorban azért is fájó, mert nem játszottunk jól. Többek között sok gyenge egyéni teljesítményünk volt. Ez persze arra is visszavetíthető, hogy már a felkészülésünk sem úgy alakult, mint ahogy szerettük volna. Sok volt a sérültünk, a beteg, voltak játékosok, akik már a Pécs ellen is betegen léptek pályára. Ez persze nem kifogás, de ezekből kiindulva érthető a gyengébb szereplés. Nem volt tehát ideális sem a felkészülés, sem pedig a mérkőzés számunkra. Ettől függetlenül viszont lehetett volna szorosabb is a meccs, ha pontosabban, precízebben csinálunk egyes dolgokat.” – fogalmazott a szekszárdi másodedző. – “Mindenesetre, azt gondolom ezen minél hamarabb túl kell lépnünk. Egy újabb nagyon sűrű időszak előtt állunk, így az előttünk lévő feladatra kell koncentrálnunk. Nem szabad bennragadni egy ilyen vereségben.” – mondta Horváth Zsófia, aki egyben azt is elárulta, hogy vajon mi hiányzott ahhoz, hogy csapatuk győztesként hagyhassa el a pályát a PEAC elleni mérkőzés után. 

“Egyetlen dolgot azt gondolom nem lehet kiemelni. Én legalábbis nem tudnék egy olyan dolgot mondani, hogy ‘igen, ez kellett volna a győzelemhez’. Ahogy azt korábban is említettem, sok apróságon múlott. Az egyik legnagyobb problémánk azonban most is a lepattanókkal volt. Tíz lepattanóval szedett többet a PEAC, így pedig nem lehet meccset nyerni. Emellett pedig nagyon rossz százalékkal dobtunk. Összességében azt lehet mondani, hogy nem voltunk elég élesek.”

Fotó: NKA Universitas PEAC

Szerdán, a válogatott szünet után a nemzetközi küzdelmek is továbbfolytatódnak. Az Atomerőmű KSC Szekszárd, az Euroliga keretein belül következőnek a 2022-es FIBA Női Szuperkupa-győzteshez, a francia Tango Bourges Basket csapatához látogat. Horváth Zsófia következőnek a találkozóval kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Teljesen őszinte leszek, azt gondolom, hogy ezzel a meccsel kapcsolatban hatalmas várakozásaink nincsenek. A holnapi napon úgyis kiderül, de csupán kilencen tudtunk utazni erre a mérkőzésre, a többiek pedig betegségből adódóan maradtak otthon.” – kezdte gondolatmentét a szekszárdi szakember. – “Éppen ezért, úgy vélem, hogy nem lehetnek nagy várakozásaink. Ez viszont nem azt jelenti, hogy feltett kézzel fogunk pályára lépni. Megpróbáljuk ebből a szituációboa is kihozni a maximumot, hisz egy extra teljesítménnyel akár meglepetést is okozhatunk.

Főleg a PEAC ellen elszenvedett vereség után azt gondolom, hogy a részfeladatok lehetnek a legfontosabbak. Illetve, azoknak az egyéni dolgoknak a gyakorlása, amiket teljes kerettel nem lehetne kivitelezni. A lényeg, a legfontosabb, hogy a saját játékunkra koncentráljunk. Meg kell próbálnunk kijavítani azokat a hibákat, amiket a Pécs elleni rangadón is vétettünk.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés