Hirdetés
Magyarország

A 2022-es Killik László Női Magyar Kupa legjei:

:

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Hirdetés

Vasárnap este zárult a 2022-es Killik László Női Magyar Kupa. A hazai kupasorozatban az eredményhirdetés alkalmával hagyományosan a finálé legértékesebb játékosát és a nyolcas döntő legeredményesebbjét díjazzák. Az alábbiakban részletesebben áttekintjük az egyéni statisztikai mutatókat, illetve a csapatok átlagteljesítményeit.

A 2022-es Killik László Női Magyar Kupa legeredményesebbjeként Milica Jovanovic különdíjat kapott vasárnap. A DVTK légiósa 66 pontot jegyzett a három találkozón. Mögötte Nikolina Milic (Atomerőmű KSC Szekszárd) lett a második 64 ponttal és Briann January (Sopron Basket) a harmadik legeredményesebb 45 szerzett ponttal.

A fontos statisztikai mutatókat összesítő teljesítmény-indexet figyelve Nikolina Milic szorgoskodta össze a legmagasabb értéket -a VAL-mutatója 88-as lett. A második Milica Jovanovic (DVTK) 85-ös értékkel. Ebben a rangsorban a harmadikat az NKA Universitas PEAC csapata adja, ő Kiss Virág lett 68-as értékkel.

A legtöbb lepattanót Kiss Virág szedte le. A pécsiek centere 33-at jegyzett összesen. A második a sorban szorosan utána Nikolina Milic (Atomerőmű KSC Szekszárd) lett, aki összesítve 31 lepattanóig jutott. A harmadik pedig Milica Jovanovic (DVTK) 28 lepattanóval. A legtöbb védőlepattanót szintén Jovanovic jegyezte, 26-ot szedett össze, míg a legtöbb támadó-lepattanót csapattársa, Cheridene Green (DVTK) szedte 8-el.

A legtöbb gólpasszt Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd) osztotta ki a Magyar Kupán, – 18-at adott le társainak – míg a második a DVTK légiósa Leslie Vorpahl lett 12 gólpasszal. Vorpahl csapattársa, Kányási Veronika pedig 11 gólpasszt ért el a DVTK együtteséből.

A legtöbb szerzett labdája szintén Kányási Veronikának (DVTK) volt a kupa összecsapásai alkalmával, akihez holtversenybe Tyaunna Marshall (NKA Universitas PEAC) és Zala Friskovec (Atomerőmű KSC Szekszárd) is csatlakozik. A miskolciak fiatal válogatottja, a pécsiek, illetve a szekszárdiak légiósa 6-6-6 labdát szerzett. A Kányási-Marshall-Friskovec triót Milica Jovanovic (DVTK) 5, illetve Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd) 4 szerzett labdával követi. A legtöbb blokkot, 4-et pedig Határ Bernadett osztotta ki a Sopron Basket együtteséből.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A statisztikai lapok alapján érdekesség még a csapatok átlagteljesítményének sorrendje. Átlagban a legjobban a második helyen végzett Sopron Basket csapata teljesített, ugyanis három három mérkőzés alatt 80 pontot, 43 lepattanót, 8,3 szerzett labdát, 18,6 gólpasszot jegyeztek Gáspár Dávid tanítványai – emellett pedig 119,3 VAL lett a teljesítmény- indexük.

Ennek a listának a második helyezettje mondhatni fej-fej mellett dőlt el a DVTK és az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatai között. Némely területeken a miskolciak, máshol pedig a szekszárdiak teljesítettek jobban. Ha a Magyar Kupa bajnokcsapatát vesszük figyelembe, Völgyi Péter játékosai átlagban 78 pontot, 41 lepattanót, 8 szerzett labdát és 17 gólpasszot jegyeztek fel, a csapat teljesítmény-indexe pedig átlagban 104-es VAL lett. Ezután következik Zseljko Djokics együttese, akik pedig átlagban 74 pontig, 42,6 lepattanóig, 10,3 szerzett labdáig, illetve 18,3 gólpasszig jutottak, illetve teljesítmény-indexük átlagban csupán egy hajszállal lett kevesebb a bajnok együttestől – 103,6-os VAL-t jegyeztek.

A torna negyedik helyen az NKA Universitas PEAC zárt, miután a harmadik helyért folyó csatában az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen maradtak alul. Csirke Ferenc tanítványai a statisztikai lap alapján átlagban 57,6 pontot, 32,3 lepattanót, 6,6 szerzett labdát és 10 gólpasszot jegyeztek a három mérkőzés alatt, ami 74,3-as VAL-t eredményezett náluk.

Hirdetés