Hirdetés
Európa

A 2023-as Eb-selejtezők második fordulóját rendezik vasárnap:

:

Fotó: FFBB

Hirdetés

Vasárnap a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában újabb 18 mérkőzést rendeznek.

Az A-csoportban Bosznia-Hercegovinának kötelező a győzelem Észak-Macedóniában. Belgium a csütörtöki veresége után Németország ellen nem hibázhat. Ettől függetlenül érdekes lesz figyelni a németek versenyképességét. Sok mindent meghatározhatnak a folytatást illetően. A B-csoportban láthatjuk Franciaországot. Ukrajnában nagyon rosszul sikerült az új kapitány, Jean-Aimé Toupane debütálása. Óriási a nyomás a csapatukon Litvánia ellen. Az ukránoknak a csütörtöki bravúr csak akkor ér valamit, ha a finneket is verik. A C-csoportban izgulhatunk a magyar válogatottért. Az Izland elleni összecsapás felvezetése ITT olvasható. Spanyolország eközben a második győzelmének megszerzésére készül.

A D-csoportból a török-lengyel derbit választotta a FIBA a nap meccsének. A törökök fontos meccset nyertek Szlovéniában, így bizakodva várhatják a folytatást. A lengyeleknek Albánia ellen nem volt nehéz dolguk. A házigazdaként biztos továbbjutó Szlovénia Albániában tovább folytathatja a csapatépítést. Bemutatkozik a címvédő Szerbia. Marina Maljkovic tanítványai Horvátországban lépnek pályára. Ez egy hatalmas érzelmeket megmozgató párosítás. A horvátok egyértelműen felszálló ágban vannak. A megfiatalított szerb csapatnak nem lesz könnyű dolga.

A F-csoportban Oroszország Dániában, Montenegró Ausztriában készül győzelemre. A G-csoportban is hasonló a helyzet. A négyesből a két kiemelkedő gárda, a görög és a brit nem hibázhat Észtország, illetve Portugália ellen. A H-csoportban Olaszország és Szlovákia a kiemelkedő favorit. Itt is nehéz elképzelni, hogy svájci vagy luxemburgi bravúrról számolhatunk be az esti órákban. Az I-csoportban Fehéroroszországnak nem lesz könnyű dolga Hollandiában, de Alex Bentley és Anastasiya Verameyenka vezetésével így is favoritok. Csehország a fehéroroszoktól elszenvedett hazai fiaskó után nem hibázhat Írországban. A J-csoportban rendezik a nap egyik legjobban várt meccsét, Lettország és Svédország csatáját. Mindkét gárda új kapitánnyal, átalakuló kerettel dolgozik. A svédeket még nem láttuk ősszel, a lettek viszont nagyon megszenvedtek Izraelben.

Menetrend

A-csoport

19:00 Észak-Macedónia – Bosznia-Hercegovina
16:00 Belgium – Németország

B-csoport

16:00 Finnország – Ukrajna
16:30 Franciaország – Litvánia

C-csoport

18:00 Spanyolország – Románia
21:00 Izland – Magyarország

D-csoport

15:00 Törökország – Lengyelország
18:00 Albánia – Szlovénia

E-csoport

18:00 Horvátország – Szerbia

F-csoport

16:00 Oroszország – Dánia
18:00 Ausztria – Montenegró

G-csoport

17:00 Észtország – Nagy-Britannia
17:00 Görögország – Portugália

H-csoport

17:00 Svájc – Szlovákia
18:00 Olaszország – Luxemburg

I-csoport

13:00 Fehéroroszország – Hollandia
18:00 Írország – Csehország

J-csoport

16:15 Lettország – Svédország

Az élő statisztikák elérhetőek a selejtező-sorozat hivatalos honlapján. Az élőképes közvetítések a FIBA YouTube csatornáján láthatóak.

Hirdetés