Hirdetés
Archivum

A 21. forduló jön a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Péntektõl hétfõig a 21. forduló küzdelmeire kerül sor a hazai élvonalban. Az élcsapatok magabiztos gyõzelem reményében léphetnek pályára.

Hosszúra nyúlik a 21. forduló programja, hiszen az elsõ mérkõzést, a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 összecsapását pénteken 18 órától bonyolítják le. Az NKE-FCSM Csata – CMB Cargo UNI Gyõr találkozót pedig majd hétfõn 17 órától. Maradva ennél a két meccsnél, a pécsi derbinek elsõsorban a PEAC szempontjából van tétje. Óriási versenyfutásban van a ZTE-vel a negyedik helyért és ezen az úton az alsóházi riválisok ellen nem hibázhat. Eközben a PINKK már matematikailag sem vívhatja ki a rájátszásban való szereplés jogát. A Csata és a Gyõr rangadója pedig a 6-7. pozíció szempontjából kulcsfontosságú. Legutóbb a gyõriek nagy különbséggel múlták felül a fõvárosi együttest, de azóta mindkét keret változott. Mindkét gárda két-két meccset nyert a Magyar Kupa óta. A Csata a ZTE-t és a PINKK-et, míg a Gyõr az MTK-t és a PEAC-ot múlta felül.

Szombaton négy mérkõzést bonyolítanak le. A címvédõ Sopron Basket 16 órától az ELTE-BEAC Újbuda vendége lesz. A soproni csapat magabiztos gyõzelem reményében léphet pályára. Ahogy közeledik az újabb hazai rendezésû Euroliga Final Four, nyilván Sopronban már egyre inkább az arra való felkészülés kerül a középpontba. A BEAC-nak matematikai esélye a felsõházi rájátszásra már nincs, de új légióssal kiegészített keretével két jó meccset játszott a ZTE-vel. Ezek a teljesítmények pedig az alsóházi rájátszásban igazán kamatozhatnak. Az Aluinvent DVTK a múlt heti szekszárdi sikerével nagy lépést tett az alapszakasz második helye felé. Ezt a kedvezõ pozícióját erõsítheti meg szombaton 18 órától, amikor az MTK vendége lesz. A sereghajtótól meglepetés lenne egy szorosabb találkozó kikényszerítése.

Szintén szombaton 18 órától lép pályára az Atomerõmû KSC Szekszárd a VBW CEKK Cegléd vendégeként. Sorozatban három mérkõzést nyert a CEKK, amivel rájátszást érõ helyre lépett elõre a tabellán. Bár a szekszárdi keret erõsebb, jobb szerkezetû, több variációs lehetõséget kínál, de ilyen elõzmények után így is maximális koncentrációra lesz szüksége a gyõzelem megszerzéséhez a ceglédi csarnokban. A ZTE NKK eközben a Vasas Akadémia otthonában szerepel. Ugyanez mondható el itt is, tehát a bajnoki tabellán jelenleg 4. pozícióért küzdõ ZTE esélyesebb, de ezen fölénye érvényesítésében nem lesz egyszerû dolga. Különösen úgy, hogy a BEAC ellen az elmúlt hetekben két alkalommal akadtak nehezebb peridusai a zalaegerszegi gárdának. A Vasast továbbra is szervezett játék, eredményes teljesítmények és tisztes helytállás jellemzi. Még a rájátszásra is van matematikai esélye, ami tovább emeli az összecsapás tétjét.


A menetrend

Március 22., péntek
18:00 PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424

Március 23., szombat
16:00 ELTE BEAC Újbuda – Sopron Basket
18:00 Vasas Akadémia – ZTE Nõi Kosárlabda Klub
18:00 VBW CEKK Cegléd – Atomerõmû KSC Szekszárd
18:00 MTK-Budapest – Aluinvent DVTK

Március 25., hétfõ
17:00 NKE-FCSM Csata – CMB Cargo UNI Gyõr

Tabella

Hirdetés