Hirdetés
Magyarország

A 22. Máltai Sportnapon vendégeskedtek az UNI Győr – MÉLY-ÚT játékosai:

:

Hirdetés

Az elfogadás jegyében, idén 22. alkalommal rendezték meg Győrben a Fogyatékossággal Élők Sportnapját az Olimpia Parkban.

A Máltai Szeretetszolgálat Győr-Moson-Sopron megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház rendezvényén huszonkét csapatnyi fiatal vett részt. Ahogy az esemény hivatalos bemutatásában is elhangzott:

ami az élet más területein talán nem olyan egyértelmű, az a sportpályán – főleg a sérült és ép emberek által közösen megfutott pályán – általában magától értetődik: a teljes élet tulajdonképpen nem más, mint csapatjáték, határok nélkül. Az Esély Sportnap célja a testmozgáson kívül az „odafigyelésre gyúrás”, a figyelem felhívása az esélyteremtés fontosságára, az elfogadásra és a kapcsolódásra.

A fogyatékkal élő embereket ellátó intézményekből érkező csapatok sérült fiatalokból és a hozzájuk csatlakozó ép társaikból álltak. A rendezvényen az UNI Győr – MÉLY-ÚT együttesét Raksányi Krisztina, Török Ágnes és Varga Zsófia képviselte. A klub játékosai a közös bemelegítés után a sorversenyben is részt vettek.

Fotó: UNI Győr – MÉLY-ÚT Facebook

Az UNI Győr – MÉLY-ÚT a héten két találkozót vív. Szerdán 20 órától az Európa Kupában a Liontek Gernika vendége lesz Milos Pavlovic együttese, majd szombaton 18 órától Kozármislenyben a PINKK Pécsi 424 otthonában lépnek pályára a győriek.

 

Hirdetés