Hirdetés
Magyarország

Az alapszakasz 3-5. és a 7-9. pozícióinak sorsa is eldől szombaton:

:

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Az alapszakaszgyőztes kilétét nem fogjuk megtudni, az majd jövő héten szombaton dől el a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd összecsapásán. Mind más pozíció azonban véglegessé válik. A 3. és az 5., illetve a 7. és a 9. hely között is több a nyitott kérdés. Áttekintettük, hogy milyen forgatókönyvek lehetségesek.

A szombati menetrend

18:00 Vasas Akadémia – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós
18:00 NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:00 Ludovika-FCSM Csata – UNI Győr MÉLY-ÚT
18:00 TFSE-MTK – ELTE BEAC Újbuda
18:00 DVTK – PINKK Pécsi 424

Tabella

3-5. hely

Az NKA Universitas PEAC egy győzelemmel minden további számolgatás nélkül bebiztosítaná a harmadik helyet. Veresége esetén több forgatókönyv lehetséges a harmadik pozíciót illetően. Ekkor az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a Ludvika-FCSM Csata otthonában aratott győzelemmel a harmadik pozícióba lépne fel. Amennyiben a Győr is kikap és a DVTK legyőzi a PINKK Pécsi 424 alakulatát, úgy még a kupagyőztes is felléphet a harmadik helyre.

A negyedik helyért zajló versenyfutást is azzal lehet kezdeni, mint az előző gondolatmenetet, ha a PEAC legyőzi a Szekszárdot, akkor biztos harmadik és abban az esetben a Győr és a DVTK között dől el a negyedik hely sorsa. A Győr egy győzelemmel biztosan negyedik lenne, míg veresége esetén a DVTK akkor előzné meg, ha nyerne a PINKK ellen.

Pécsi vereség esetén, ha a Győr legyőzi a Csatát és a DVTK megveri a PINKK-et, akkor a Győr lesz a harmadik, a DVTK a negyedik és a PEAC az ötödik. Amennyiben a Győr nyerne a fővárosban és a DVTK alulmaradna a PINKK gárdájával szemben úgy a PEAC a negyedik pozícióban végezne.

Amennyiben a PEAC kikap a Szekszárdtól és a Győr is kikap a Csatától, míg a DVTK legyőzi a PINKK-et, hármas körbeverés lesz. A mini-tabella alapján úgy a DVTK lesz a harmadik, a PEAC zár a negyedik helyen és a Győr az ötödik pozícióban. Ha a DVTK is vereséget szenvedne, akkor nem változik a jelenlegi állás, tehát PEAC, Győr, DVTK sorrendben vonulnának a csapatok a rájátszásra.

Egy biztos pont van, hogy a Ludovika-FCSM Csata a 6. helyen zár.

7-9. hely

Nyitott még a 7., a 8. és a 9. pozíció sorsa is, ahol a Vasas Akadémia, az ELTE-BEAC Újbuda és a TFSE-MTK fut versenyt. A Vasas biztos résztvevője ebből a trióból a play-off küzdelmeinek.

Amennyiben a Vasas legyőzi a BKG PRIMA Szigetszentmiklóst, úgy minden számolgatás nélkül hetedik. Sőt a Vasas akkor is hetedik lenne, ha kikap, de a TFSE legyőzi a BEAC-ot. Ebben az esetben hármas körbeverés alakulna ki és a mini-tabellát nézve a Vasas a legjobb 3-1-es mutatóval. A hetedik helyre még a BEAC-nak van esélye, ha a Vasas kikap és a BEAC nyer a TFSE otthonában. Amennyiben a BEAC nyer a TFSE otthonában, akkor a nyolcadiknál rosszabb nem lehet.

Ugyanakkor a BEAC-nak még nem biztos a rájátszásbeli helye. Amennyiben vereséget szenved a TFSE-MTK-tól, ki is csúszhat a legjobb nyolcból. Ha a Vasas legyőzi a BKG-t, akkor BEAC és a TFSE között az egymás elleni eredmény dönt. Itt a decemberi meccset hazai pályán 79-69-re nyerte a BEAC. Tehát 10 pontos előnyt kellene védenie. Amennyiben a BKG legyőzi a Vasast, úgy ez az opció nem él és a TFSE, illetve a BEAC ki-ki meccset vív. Tehát, aki nyer, az lesz a nyolcadik és készülhet a negyeddöntőre.

Hirdetés