Hirdetés
3x3

A 3×3-as Európa-bajnokság lett az év rendezvénye Debrecenben:

:

Hirdetés

A dehir.hu portál idén is meghirdette hagyományos szavazását, melyen az elmúlt naptári esztendő legjobbjaira lehetett szavazni. A voksolás kedden zárult és a lap tájékoztatása szerint a debreceniek az “év rendezvényének” a 3×3-as Európa-bajnokságot választották.

A Nagytemplom előtti téren 2015 óta minden esztendőben nagyszabású 3×3-as rendezvényt tartanak. Idén felnőtt Európa-bajnokságra került sor, melyen Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkotta válogatottunk az 5. helyet szerezte meg.

A csoportkörben Lengyelországot és a későbbi aranyérmes Franciaországot sikerült legyőzni, de a negyeddöntőben a spanyolok a VB-hez hasonló drámai küzdelemben visszavágtak az amszterdami meccsért és ők jutottak a négy közé. A kontinenstornát Franciaország nyerte, a döntőben Spanyolországot legyőzve.

Debrecenben nem csak Európa-bajnokságra került sor. Az egész héten át tartó 3×3-as rendezvénysorozat részeként FIBA 3×3 WS tornát és az U23-as Nemzetek Ligájának fordulóját is követhettek a női szakágat tekintve a sportág hívei.

Hirdetés