Hirdetés
Archivum

A 3×3-as Nemzetek Ligájának második állomását rendezték Szolnokon:

:

Hirdetés

Folytatódott a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája. A második fordulót kedden rendezték Szolnokon a Tiszaligeti sportcsarnokban. A magyar lányok ismét döntõbe jutottak.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A vasárnapi csehországi nyitányhoz hasonlóan Böröndy Vivien, Kovács Luca Vanessza, Suppán Anna és Szabó Dóra összeállításban szerepelt a magyar válogatott a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának második fordulójában. A vasárnap megismert hat csapat, a mieink mellett Csehország, Hollandia, Szlovákia U18-as válogatottja, illetve Uganda és Sri Lanka alkotta a mezõnyt.

A magyar csapat ezúttal Szlovákia U18-as válogatottjával és Csehországgal szerepelt egy csoportban. A hármas nyitó meccsén ismét magabiztosan sikerült legyõzni a szlovák U18-as együttest. Végül 19-9-es magyar siker született. Ezt követõen Csehország érkezett. A két csapat már úgy lépett pályára, hogy az elõdöntõs helye biztos volt. A csoportgyõzelem és a vasárnapi tornagyõztes Hollandia elkerülése adta a tétet. Végül a csehek óriási csatában 19-17-es gyõzelmet arattak.

Az elõdöntõben Hollandia volt az ellenfél, akiket 14-12-re múltak felül a mieink. Jól kezdett a magyar csapat, 7-2-re sikerült ellépni az elsõ percekben és még a hajrához érkezve is 11-8-ra vezettek a magyar lányok. Ezt követõen a hollandok az utolsó percbe érkezve 1 pontra is felzárkóztak, de nem tudtak fordítani. Értékes gyõzelemmel lépett a döntõbe a magyar válogatott.

A fináléban a jó erõkbõl álló cseh válogatott 18-12-es sikert aratott. Már a csoportkörben is láthattuk, hogy ezen a napon egy nagyon éles cseh csapat szerepel. Jó dobóformát mutatva öt és fél perc alatt 13-3-ra léptek el. A folytatásban a magyar válogatott nagyot küzdve egészen 16-12-ra felzárkózott, de ezen a délutánon a cseh siker nem forgott veszélyben.

A mezõny szerdán a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának harmadik fordulójában ismét összecsap Szolnokon.

Hirdetés