Hirdetés
Magyarország

A 3×3-as olimpiai bajnok Stefanie Dolson a Sopron Basket új játékosa:

:

Hirdetés

Klubtörténeti pillanatként, először a soproni kosárlabdasport története során, regnáló olimpiai bajnokként, csatlakozik a Sopron Basket csapatához az USA 3×3-as válogatottjával a tokiói olimpián aranyérmet szerzett Stefanie Dolson – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A palánkok aló és távolról is életveszélyes, 196 centiméter magas játékos a méltán híres UCONN egyetem növendékeként sajátította el a sportág finomságait, melynek tagjaként 2013-ban és 2014-ben is bajnoki címet ünnepelhetett. Egyike azon öt UCONN kosárlabdázónak, akik egyetemi éveik alatt átlépték pontok és lepattanók terén is az ezres határt.

A 30 éves, rendkívül jó versenyző hírében álló, kritikus pillanatokban sorsdöntő találatokat jegyző játékos a Washington Mystics soraiban kezdte meg WNBA karrierjét, mely 2021-ben, már a Chicago Sky színeiben, bajnoki címben csúcsosodott ki. Amerika mellett elsősorban Kínában építette karrierjét, Európába csak időnként jött át a szezonok végén.

Sokoldalúságát, a korosztályos és a 3×3-as válogatott után a felnőtt nemzeti csapatban is bizonyíthatja, miután egyike annak a 12 játékosnak, aki a február 10-12. között megrendezésre kerülő washingtoni VB selejtezőn képviseli az amerikai színeket.

Stefanie február 15-én érkezik Sopronba, és amennyiben az egészségügyi vizsgálatokon megfelel, akkor a miskolci Magyar Kupa Döntőn akár be is mutatkozhat a klub színeiben. Szerződése a bajnoki szezon végéig szól, így tervek szerint nem csak az Euroligában hanem a magyar bajnokságban is erősítheti a Sopron Basket csapatát.

Hirdetés