Hirdetés
Archivum

A 3×3-as válogatott is csatlakozott a mellrák elleni kampányhoz:

:

Hirdetés

Közös mellrák elleni kampányt kezdeményezett a Debreceni Karitatív Testület és a felnõtt 3×3 nõi kosárlabda magyar válogatott csapata – jelentette be az esemény szerdai sajtótájékoztatóján dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Karitatív Testület társelnöke.

Fotó: debka.hu/Molnár Péter

Fotó: debka.hu/Molnár Péter

Forrás: Debreceni Kosárlabda Akadémia

Debrecenben hétfõ óta újra a 3×3-as kosárlabdáé a fõszerep a fõtéren. Széles Diána elmondta, ennek apropóján jött az ötlet, hogy közös erõvel hívják fel a nõk figyelmét a mellrák veszélyeire. A magyar válogatott nõi kosárlabda csapata a sport mellett örömmel szakított idõt a karitatív ügyre is.

A jótékonysági akció keretében Medgyessy Dóra eredeti – autogramokkal ellátott – válogatottbeli mezét árverésre bocsájtják, melyre egy hónapon keresztül lehet licitálni a karitatív testület honlapján.

-Széles Diához régi barátság fûz, hiszen egykor együtt kosaraztunk. Amikor megkeresett ezzel a kezdeményezéssel, nem volt kérdés, hogy a lányokkal csatlakozunk hozzá. Nagyon fontos a megelõzés, és azt gondolom, hogy élsportolóként ezzel példát is tudunk mutatni. – mondta a Naplónak a debreceni születésû Medgyessy Dóra.

A felhívás szeptember 1-tõl indul, a mezre bárki licitálhat, egészen október 1-ig. A mellrák elleni küzdelem havában a befolyt összeget pedig a Holnapom Egyesület kapja meg, ezzel is támogatva õket abban a küzdelemben, melyet nap mint nap folytatnak a debreceni nõkért.

Mi, lányok szeretnénk kiállni a debreceni nõkért, hiszen egyre többen küzdenek mellrákkal – mondta Széles Diána. A csapattal közösen szeretnénk, ha minél több nõhöz eljutna az a fajta egészségtudatos szemlélet, mellyel megelõzhetõ a mellrák. A betegség sok esetben azért válik halálos kimenetelûvé, mert a nõk nem figyelnek eléggé magukra, nem tartanak havonta egyszeri önvizsgálatot, pedig életmentõ fontosságú ez az apró lépés – mondta a testület társelnöke.

Hirdetés