Hirdetés
Archivum

A 3×3-as Világbajnokság mezõnyét és helyszínét is véglegesítette a FIBA:

:

Hirdetés

A héten több részlet is napvilágot látott a 2018-as 3×3-as Világbajnoksággal kapcsolatban. A Fülöp-szigetek fõvárosában Manilában magrendezésre kerülõ esemény mezõnyét és helyszínét is véglegesítette a FIBA.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a 2017. november 1-én hivatalos Világranglista alapján határozta meg a 3×3-as Világbajnokság mezõnyét a FIBA. Az érintett nemzeti szövetségeknek november 30-ig kellett jelezniük a részvételi szándékot és ezt követõen az elmúlt esztendõ utolsó hónapjában véglegesedett a 2018-as VB csapatlistája.

Nagy meglepetés nincs a torna mezõnyét tekintve, a korábbi években megismert válogatottakkal szinte kivétel nélkül találkozhatunk. Visszatér az Egyesült Államok, akik tavaly Nantes-ban nem indítottak nõi válogatottat. Két világbajnoki újonc lesz a nõi mezõnyben, Irán és Malajzia.

A 2018-as 3×3-as Világbajnokság nõi tornájának csapatlistája: Andorra, Argentína, Csehország, Egyesült Államok, Franciaország, Fülöp-szigetek, Hollandia, Irán, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Malajzia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Türkmenisztán, Uganda és Venezuela.

A Világbajnokság pontos helyszínét is megnevezte a nemzetközi szövetség. A Fülöp-szigetek nemzeti standionjában, az 55 ezer nézõ befogadására alkalmas Philippine Arénában állítják fel a rendezvényhelyszínt. Manilában férfi WorldTour tornákat rendeztek eddig, melyek helyszíne egy-egy bevásárlóközpont volt. Ezek infrastruktúrája egy Világbajnokság lebonyolításához nem lett volna elég.

Hirdetés