Hirdetés
Európa

A 6. helyen az Euroliga erősorrendjében a Sopron:

:

Hirdetés

Egy hosszabb szünet után szerdán és csütörtökön folytatódnak az Euroliga küzdelmei. A FIBA szakírói felvezetésül elkészítették az Euroliga erőssorrendjét.

A Sopron Basket csapatát a 6. helyen rangsorolták a FIBA munkatársai. Azzal indítva az összefoglalót, hogy nincs még egy csapat, amilyeknek ilyen hullámvasút a szezonja. Jelenleg felfelé ívelő szakaszban van a magyar bajnok a Lyon és a Gdynia legyőzésével. Bár az elmúlt évek Final Four szereplései után talán  senki nem számított újabb győztes menetelésre, de felvetik a kérdést, hogy mégis sikerülhet. Ezen az úton két trükkös meccs vár a Sopronra a Kurszk ellen és a Schio otthonában. Az önbizalom nagy lehet ezek előtt és jó hír, hogy az olimpiai selejtezőt kihagyó Aleksandra Crvendakic is visszatérhetett.

Az erősorrend élén továbbra is az UMMC Jekatyerinburg áll. A Fenerbahce és az USK Praha viszont helyet cserélt. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a török gárda a második és a csehek a harmadikak. A negyedik pozícióba lépett fel a Bourges és az ötödik az Orenburg, de ez az összeállítás még nem veszi figyelembe Yvonne Turner kiválását.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés