Hirdetés
Archivum

A 7. hely a tét a lengyelek ellen:

:

Hirdetés

Vasárnap 17 óra 30 perctõl Lengyelország ellen lép pályára a 7. helyért kiírt találkozón a magyar válogatott az U20-as Európa-bajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Egy hosszú menetelés érkezik a végéhez vasárnap a lengyelek elleni helyosztóval. A válogatottunk rendkívül nehéz ágon teljesítette eddig a tornát, hiszen három közvetlen topcsapattal is megmérkõztek Gáspár Dávid tanítványai. A magyar lányok játszottak Belgiummal, Franciaországgal és Spanyolországgal. Mindhárom találkozó hatalmas küzdést hozott, ahol mindent kiadtak magukból a mieink. Szombaton az 5-8. helyért a spanyolok ellen is sikerült két és fél negyeden át kiegyenlített meccset vívni.

Kulcsfontosságú volt a spanyolokkal megvívott csata során, hogy végig tartottuk a lépést a lepattanók terén. Különösen a támadólepattanók magas száma hangsúlyos. Emellett az elsõ félidõben a 39 pontunkból 10 született indításokból. A második félidõre visszaesett a mezõnymutató, a 31 kísérletbõl mindössze 10 lett sikeres. Különösen a triplák hiányoztak, amelyekbõl a második 20 percben egy sem ért célt. Összességében azonban a spanyol meccsre lehet építeni a lengyelek elleni felkészülésben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A lengyelek egy igencsak hullámzó tornát teljesítettek. A csoportkörben simán verték a svédeket, de 20 pont feletti különbséggel kaptak ki az oroszoktól és a csehektõl. Utána a nyolcaddöntõk legnagyobb meglepetését okozva búcsúztatták a hollandokat, hogy utána a belgák ellen is legyen három jó negyedük, majd simán kikapjanak a szerbektõl. A nyilatkozatok alapján a stábjuk elsõsorban a kiegyensúlyozatlanságra hívta fel a figyelmet, amely vélhetõen arra vezethetõ vissza, hogy kevesen kapnak a legjobbjaik közül igazán minõségi percet a legmagasabb szinten. Ennek megfelelõen pedig nem tudják meccsrõl meccsre a topformát megfutni. Ezzel a jelenséggel egyébként évrõl évre szinte a teljes középmezõny küzd U20-as szinten.

A lengyel válogatott nagy erõssége, hogy a Wisla Krakow-ból ismert 1-es, 2-es poszton bevethetõ Alicja Grabska, illetve 2-es, 3-as poszton a poznan-i duó (Liliana Banaszak, Karolina Stefanczyk) nagy sebességû, ponterõs játékot tud hozni. Ehhez egy agresszív védekezés párosul jó lepattanózással. Igaz, többször választanak egyéni megoldásokat támadásban. A negyedik legtöbb lepattanót szedték eddig a tornán, ami komoly fegyverük. A padjukról átlagban több, mint 21 pont érkezett. Bár az elõzõekben három játékost külön is kiemeltünk, de egy-egy meccsen eddig a tornán a cserék közül is többen megvillantak. Nem könnyû felkészülni ellenük.

Egy nagy torna záró napja mindig különleges versenyhelyzet. Itt már minden arról szól a helyosztókon, hogy mely gárdák tudják az utolsó erõtartalékaikat jobban mozgósítani. Mivel nálunk a küzdésre, az egységre nem lehet panasz, így ezen a téren kifejezetten erõsek lehetnek a magyar lányok.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés
Hirdetés