Hirdetés
Magyarország

A 7. helyért sorsdöntő mérkőzés vár a TFSE-MTK-ra:

:

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

Hirdetés

Szombaton 18 óra 30 perctől rendezik a Ludovika Arénában a 7. helyért kiírt párharc sorsdöntő harmadik felvonását. A TFSE-MTK szerdán kiváló csapatteljesítménnyel legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát és ezzel 1-1-re módosította a párharc állását. Magyar Bianka, vezetőedzőt kérdeztük erről a sikerről és a felkészülésről.

Április 23., szombat
18:30 Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK
Budapest, Ludovika Aréna

Szerdán a TFSE-MTK 76-71-re múlta felül a Ludovika-FCSM Csatát. Az első meccs nagy arányú veresége után rengeteget lépett előre a csapat.

„Ha röviden kellene összefoglalnom a szerdait, akkor egész meccsen a fegyelmezettség és a koncentráció jellemzett minket. Majdnem 30 pontos vereség után nem sokan gondolták volna, hogy TF győzelem is lehet ebben a párharcban. Az mindent elárul, hogy a keddi utolsó edzésen azt mondták a lányok, hogy szerdán addig nem jönnek le a pályáról, amíg nem nyerünk. Hihetetlen energiát éreztem az egész csapatban. A támadó és a védőjátékunk is magas színvonalú volt. Németh Alma sem tudott a rendelkezésre állni és így is sikerült nyerni. A 25 gólpassz mindent elárult a csapatjátékunkról. Aki kijött és megnézte a meccset, az nagyon jó és élvezetes kosárlabdát láthatott. Büszke vagyok a csapatra!” – tekintett vissza a szerdai sikerre Magyar Bianka.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

Az előbb kiemelt 25 gólpassz mellett a szerdai győzelem alkalmával a TFSE 51 mezőnykísérletéből 27 sikeresnek bizonyult. Amíg az első félidőben 10, addig a másodikban mindössze 5 eladott labdája lett.

„Felhívtuk a figyelmet az eladott labdákra és tudtuk, hogy a Csata ellen csak úgy lehet esélyünk, ha 70 pont felett dobunk. Ettől függetlenül szombaton megint egy másik meccs jön. Az eredménytől függetlenül viszont már büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Nem elégszünk meg ennyivel, de nehéz megmondani, hogy a következő mérkőzés miként alakulhat. A fáradtság, mint tényező, szerintem mindkét oldalon közbe fog szólni. Maximális odafigyeléssel készülünk. Szeretnénk jó mérkőzést játszani, ahol a fegyelmezettséget igyekszünk megfelelő szinten tartani.”- hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője, akit arról is kérdeztünk, hogy mit kell tenni ennek érdekében.

„Pihenőidőt kellett biztosítani a játékosoknak. A csütörtök a regenerációról szólt és pénteken volt egy edzésünk. Az első meccs után végig azon gondolkoztam, hogy mit rontottam el, min kell javítani a sikeresség érdekében. Védekezésben eszközöltem egy kicsi változtatást és az meghozta, hogy a támadójátékra maradt energiánk. Ezen felül videóztunk és a támadásokban felhívtuk a lányok figyelmét, hogy melyek azok a passzok, amiket keresni kell. Alsóposzton például tudtunk dominálni a szerdai mérkőzésen. Tartani kell a külső-belső egyensúlyt és az eladott labdák számának csökkentése is meghatározó. Az előnyeinket szombaton is ki kell használni. Nagy változtatásra nincs lehetőség, de fontos azt az egy vagy maximum két kis taktikai dolgot megtalálni, amitől jobb lehet a játék képe. Remélem, hogy többen már nem esnek ki és az a 10 játékos, aki szerdán pályára lépett, ők most is tudják vállalni a játékot.” – mondta Magyar Bianka.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

A tavalyi év után idén sem maradt győzelem nélkül a rájátszásban a TFSE-MTK és a Csata ellen egy rossz hazai sorozatot is megtört az együttes.

„Nagyon nagy csapatsiker, a 10 vagy inkább 12 játékos – mert Baa Dominika és Németh Alma a kispadról úgy segítette a csapatot, ahogy tudta – mindent beleadott. Az a célunk, hogy a szezon végére ne a fásultság, a feladás jellemezze a társaságot. Itt is meg kell próbálni a párharcokban meccsről meccsre jobbat nyújtani. Ez mutatja, hogy milyen sportemberek vagyunk. Szombaton is oda fogjuk tenni magunkat.” – fogalmazott Magyar Bianka, aki ezúttal is bízik a szurkolókban.

„Formálódóban van egy TFSE-s szurkolói közösség, akik kitartóan biztattak minket szerdán is. Ez nagyon jó érzés. Köszönjük nekik, hogy belehajszoltak minket a győzelembe! Az idény utolsó mérkőzésére a Ludovika Arénába is hívjuk a szurkolóinkat. Szeretnénk, hogy ott is buzdítsanak minket és zárjuk közösen egy szép élménnyel a szezont.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

Hirdetés