Hirdetés
Magyarország

A 7. helyért száll harcba a TFSE-MTK:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Pénteken megkezdődik a Ludovika-FCSM Csata és a TFSE-MTK párharca a 7. helyért. Az első felvonás előtt Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Április 15., péntek
18:30 Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Varga-Záray Katalin, Rózsavölgyi Alexandra (Sarkadi-Nagy Ágnes)

A napokban jelentette be a TFSE-MTK, hogy a csapat irányítója Chanise Jenkins a WNBA-ben szereplő Connecticut Sun szakmai stábjában kapott lehetőséget. A hazánkban három évet eltöltő játékos már szerdán munkába állt új állomáshelyén, így a hétvégén hazatért az Egyesült Államokba.

„Óriási lehetőséget kapott Trixy. Megértettük a helyzetét és Dr. Sterbenz Tamással egyetértve engedtük el. Csodás három évet töltöttünk együtt. Az élvonalban együtt kezdtük meg a munkát, sok emléket gyűjtöttünk ez idő alatt. Nagyon sok sikert kívánunk neki!”- hangsúlyozta Magyar Bianka.

Chanise Jenkins az idei alapszakaszban 16 mérkőzésen 33.4 perc alatt 12.7 pontot, 5.9 lepattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt. A pótlása nem lesz egyszerű feladat. „A magyar játékosok tisztában vannak a szerepükkel, mindenki tudja a feladatát és teszi a dolgát. Óriási bizonyítási vágyat érzek mindenkiben, szeretnék a helyét betölteni. Igazából jó is kisülhet ebből.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: Makó Éva / MTK

Legutóbb múlt héten szerdán lépett pályára a TFSE-MTK. Amikor hazai pályán 77-62 arányban alulmaradt a Győrrel szemben. Újabb hosszú szünet után van a csapat, de volt feladat bőven. Ez az időszak lehetőséget kínált a Csata elleni alapos felkészülésre.

„A motivációt, az érdeklődését fenntartva dolgoztunk.” – árulta el lapunknak Magyar Bianka. „Fizikális fáradtság úgy vélem nem lehet, mert megkapták a szükséges pihenőidőt a játékosok. Inkább az a kérdés, hogy a mentális fáradtságon és a fásultságon melyik csapat tud felülkerekedni. Ki az, aki megtalálja jobban a motivációt erre a párharcra. Mi motiváltak vagyunk és szeretnénk megszerezni a hetedik helyet. A játékot tekintve elsősorban a védekezésünkkel foglalkoztunk ezekben a napokban, mert tudjuk, hogy a Csata nagyon erős támadásban. Csökkenteni kell a pontjaik számát. Azokat a helyzeteket gyakoroltuk edzéseken, amikből a legveszélyesebbek.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Tavaly sok emlékezetes mérkőzést vívott a két gárda. Emlékezhetünk rá, hogy a rájátszás második fordulójában 2-1-es Csata siker született. Idén az alapszakaszban novemberben a Ludovika Arénában 64-62-re nyert a TFSE-MTK. Hazai pályán azonban március elején 76-67-re alulmaradt.

„Trixy távozásával új szerepköröket építettünk, próbáljuk megszervezni a pótlását. Ebben az új szerkezetben is szeretnénk jó meccset játszani. Igyekszünk fejleszteni azokat a dolgokat, amikből a Győr elleni párharcban, illetve már azt megelőzően is problémáink adódtak. Itt gondolok elsősorban a fáradtság miatt bekövetkező eladott labdákra a negyedek végén vagy a megfelelő döntések kiválasztására. A Győr elleni második meccs már abszolút jó volt. Nivós kosárlabdát játszottunk 35 percen keresztül. A végére elfáradtunk és azért nem sikerült a bravúrgyőzelem. Összességében úgy érzem, hogy tudtuk építeni a csapatot.” – hangsúlyozta Magyar Bianka, akit zárásul arról is kérdeztünk, hogy a két alapszakasz mérkőzés tapasztalataihoz mennyiben lehet visszanyúlni.

„Szerintem abszolút meg lehet ezt tenni. A Csata továbbra is az egy-egy, kiosztásokból, extra passzokból, a hárompontos vonalon túlról hatékony. Ezt beszéltük a Győrnél is, ha tudjuk a hárompontosaikat és a támadólepattanóikat limitálni, akkor lehet esélyünk. Akkor ez nem sikerült, hiszen Dubei Debóra hatszor is betalált ellenünk a hárompontos vonalon túlról. Itt hasonlót lehet elmondani, ha elkap egy jó ritmust a Csata, akkor nagyon veszélyesek hazai pályán.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés