Hirdetés
Európa

A 9. fordulót rendezik az Euroligába:

:

Hirdetés

Keddtől csütörtökig a női kosárlabda Euroliga 9. fordulóját rendezik.

A magyar csapatok mérkőzéseivel kapcsolatban állandó szakértőnk Károlyi Andrea foglalta össze a várakozásait. Ezen összeállításunk ITT olvasható.

Az A-csoportban a Szekszárd mérkőzése mellett a címvédő UMMC Jekatyerinburg Velencében lép pályára. Visszatért az oroszokhoz Brittney Griner is, így ha mondhatjuk ezt, még erősebbek lettek. Bravúr lenne akárcsak a szoros eredmény is a velenceiektől, akik a Szekszárdon megsérülő Gintare Petronytére csak korlátozottan számíthatnak. A Salamancának Rigában, az USK Prahának az MBA Moszkva ellen kötelező a győzelem. Nehéz elképzelni, hogy bármelyik topcsapatot meglepetés érné.

A B-csoportban a Sopron találkozója mellett a Galatasaray – Dinamo Kurszk párharc élvezhet kiemelt figyelmet. Mindkét gárda 4/4-es mutatóval rendelkezik. A vesztes egyértelmű lépéshátrányba kerül a legjobb négyért zajló versenyfutásban. Az 5/3-as mutatóval rendelkező alakulatok közül a Fenerbahce a Basket Landes otthonában erősítheti meg pozícióját a négy között. Mondani sem kell, hogy a Spar Girona és a Famila Schio csatája hatványozott téttel bír. A győztes a csoport első két helyéről várhatja a folytatást.

Menetrend

A-csoport

December 14., kedd
20:30 Reyer Venezia – UMMC Jekatyerinburg

December 15., szerda
18:00 TTT Riga – Perfumerias Avenida
19:00 USK Praha – MBA Moszkva
20:00 Lattes Montpellier – Atomerőmű KSC Szekszárd

B-csoport

December 15., szerda
18:00 Galatasaray – Dinamo Kurszk
20:00 Basket Landes – Fenerbahce
20:10 Spar Girona – Famila Schio

December 16., csütörtök
19:15 Sopron Basket – VBW Arka Gdynia

A csoportok állása

A-csoport

B-csoport

Hirdetés