Hirdetés
Archivum

A 9. helyért játszhat a TFSE az Európai Egyetemi Játékokon:

:

Hirdetés

Pénteken az Európai Egyetemi Játékokon a 9-12. helyéért kiírt találkozón a TFSE 72-48-ra legyõzte a Vilniusi Egyetem csapatát. Ezzel dõlt, hogy a magyar lányok a szombati záró napon a 9. helyért mérkõzhetnek a Marburgi Egyetem gárdájával.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Pénteken csatlakozott a TFSE küldöttségéhez a Dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese is. A csapat kerete változott a legutóbbi mérkõzés óta, ahogy azt a beharangozónkban is kiemeltük: Shirian Fatime és Németh Alma ezen a hétvégén már nem tudta vállalni a szereplést. Hiányukban sem változtak azonban a célok, a TFSE a 9. hely megszerzéséért szállt harcba.

A korábbi riválisokhoz hasonlóan a litván együttesben szintén szerepelt olyan játékos, aki hazája elsõ osztályában pattogtat. Szoros elsõ negyeddel indult a mérkõzés, ahol végül 12-12 után egy 7-2-es sorozattal került lépéselõnybe a TFSE. A 19-12-rõl második szakasz közepén Czivinger Lillának kifordult a térde, jelenleg kórházban vizsgálják. Mielõbbi felépülést kívánunk! Kiválásával nyolcra fogyatkozott a bevethetõ játékosok száma a TFSE-nél, de a félidõre így is sikerült 10 pontos elõnyt kialakítani.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

A harmadik negyednek 34-24-rõl vágtak neki a csapatok. A TFSE szervezett, jó játékkal õrizte elõnyét. Ebben a szakaszban 16 egység volt a legnagyobb differencia, 30 perc után pedig 54-40-es állást regisztrálhattunk. Az utolsó 10 percben tovább növelte elõnyét a TFSE, minden bevethetõ játékos pályára lépett és szerzett pontot. Végül 72-48-as gyõzelmet aratott a magyar csapat, mely szombaton 13 órától a Marburgi Egyetemmel mérkõzik a 9. helyért.

Eredmény
Vilniusi Egyetem – TFSE 72-48 (14-19, 10-15, 16-20, 8-18)

Nyilatkozat
Magyar Bianka: „Gratulálok a lányoknak a gyõzelemhez! Kellett ez a siker, hogy legyen esélyünk elérni az elsõ két vereség után célként kitûzött 9. helyet. A második félidõben szemre is tetszetõs játékkal arattunk magabiztos gyõzelmet. Örülök, hogy mindenki szerzett pontot. Holnap a 9. helyért egy német csapattal játszunk, ahol két olyan játékos is szerepel, aki az elsõ osztályban játszik. Mindent megteszünk, hogy megszerezzük a 9. helyet.”

Pontszerzõk

Hirdetés