Hirdetés
Archivum

A Bajával lett teljes a kadett döntõ mezõnye:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy hét hely elkelt a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” döntõjét tekintve. Vasárnap délután eldõlt, hogy a Bajai NKK-val lett teljes a nyolcas döntõ mezõnye.

A Csata DSE, a Vasas Akadémia, a KSC Szekszárd, a DVTK Akadémia, a Kosárlabda Akadémia Pécs, a Soproni Darazsak Akadémia és a BEAC-Újbuda KA kvalifikálta magát eddig az „A” döntõbe. A keresztjáték utolsó nyitott párharca alkalmával a Bajai NKK hazai pályán 62-55-re gyõzte le az MTK Budapestet. Ennek megfelelõen a kuparendszerû párharc fõvárosi visszavágójára 7 pontos elõnyben utazott.

A visszavágó kosárlabdában szokatlan, de kuparendszerben elérhetõ 45-45-ös döntetlent hozott. Ez azt jelenti, hogy a Bajai NKK összesítésben 107-100-ra nyerte a párharcot. Fordulatos küzdelem volt ahol a második negyedben 18-13-ra is vezetett az MTK. A félidõre azonban 26-22-re fordított a Baja. Az MTK a harmadik negyedben 35-28-nál ledolgozta a hátrányát, de ezt a különbséget nem tudta tartani.

A harmadik etap végére a bajaiak 38-34-re felzárkóztak. A negyedik negyed azonban tartogatott még fordulatokat. Az utolsó három percbe érkezve az MTK-nak 45-39-nél volt labdája ahhoz, hogy maga javára fordítsa a párharcot. A végjátékban azonban a Baja utolérte riválisát és kivívta az „A” döntõben való szereplés jogát.

Hirdetés