Hirdetés
Utánpótlás

A bajnoki cím a tét a kadetteknél – kezdődik az országos “A” döntő:

:

Hirdetés

Csütörtökön elrajtol a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntője Pécsett. Két csoportban nyolc csapat küzd meg az országos bajnoki címért.

A csoportok beosztása

A-csoport: BEAC-Újbuda KA/A, Soproni Darazsak Sportakadémia/A, NKA Pécs/A, Vasas Akadémia/A
B-csoport: Csata DSE, DVTK Akadémia/A, Kecskeméti KA/A, Zsíros Akadémia Kőbánya/A

Egy évben sem könnyű meghatározni az erőviszonyokat egy országos döntő előtt. Ezúttal ez hatványozottan igaz, hiszen év közben rengeteg nehézség hátráltatta a műhelyeket. Nem szabad elfelejteni, hogy télen egy nagyon erős Covid hullám akasztotta meg a munkát. Több esetben erősen hiányos kerettel léptek pályára az együttesek és természetes ekkor az edzésmunkával sem haladhattak a terveik szerint a szakemberek.

A címvédő Csata DSE a B-csoportba nyert besorolást. A Csata idén 16 győzelemmel és mindössze két vereséggel jutott el a fináléig. Egy alkalommal a döntő házigazdájától az NKA Pécs csapatától, egyszer pedig a Zsíros Akadémia Kőbányától szenvedett vereséget. A nyolcas döntő házigazdája az NKA Pécs szintén 16/2-es mutatót ért el a szezonban, így a Csatához hasonlóan nagy reményekkel várhatja a seregszemlét. A pécsiek az “A” jelű négyesben szerepelnek, ennek megfelelően a két legjobb mutatóval rendelkező együttes a keresztjátékig biztosan nem találkozik.

Tavaly a Vasas Akadémia jutott a fináléba a Csata DSE mellett. Ezúttal 11 győzelemmel és 7 vereséggel teljesítette a szezon eddigi szakaszait az elmúlt évad ezüstérmese. A Vasas az A-csoportban szerepel a pécsi tornán, ahol az előbb már kiemelt házigazdával, a Soproni Darazsak Sportakadémiával és a BEAC-Újbudával kell megküzdenie. A soproni csapatról, melynek szezonját különböző összeállításainkban olvasóink is részletesen követhették, bővebben itt írtunk. A klub összeállítása alapján a BEAC szezonjába is betekintést nyerhettünk. A BEAC idén minden korosztályban “A” döntőbe jutott. A csapatuk a Piros csoportban a 7. helyen zárt, a keresztjáték során a Szegedet múlta felül.

A B-csoportban a Csata DSE mellett a DVTK Akadémia, a Kecskeméti KA és a Zsíros Akadémia Kőbánya szerepel. A DVTK 12 győzelemmel és 6 vereséggel jutott el a nyolcas döntőig. A 12 sikerből a téli időszakra tehető egy hetes győzelmi széria, mely megalapozta a gárda kedvező pozícióját. Ahogy azt korábban említettük, a Zsíros Akadémia a rájátszás Piros csoportjában egyszer legyőzte a Csatát és ez a bravúr is kellett, hogy végül ott 6. helyet szerezzen és így egyenes ágon jusson a döntőbe. A Kecskeméti KA pedig 10 győzelmet és 8 vereséget jegyzett idén. A Fehér csoportból jutott el idáig a kecskeméti gárda. A keresztjáték során a PVSK NKA együttesét múlták felül.

MENETREND

Május 5., csütörtök
9:00 DVTK Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A
11:00 Csata DSE – Kecskeméti KA/A
13:00 NKA Pécs/A – BEAC-Újbuda KA/A
15:15 Darazsak Sportakadémia/A – Vasas Akadémia/A
19:30 DVTK Akadémia/A – Kecskeméti KA/A
19:30 Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Csata DSE

Május 6., péntek
9:00 Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A
11:00 Darazsak Sportakadémia/A – BEAC-Újbuda KA/A
13:00 Kecskeméti KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A
15:00 Csata DSE – DVTK Akadémia/A
17:30 BEAC-Újbuda KA/A – Vasas Akadémia/A
19:30 NKA Pécs/A – Darazsak Sportakadémia/A

Május 7., szombat
10:00 5-8. helyért
12:00 5-8. helyért
14:00 Elődöntő
16:00 Elődöntő

Május 8., vasárnap
9:00 7. helyért
11:00 5. helyért
13:00 3. helyért
15:00 Döntő

Hirdetés