Hirdetés
Archivum

A bajnoki cím kapujába ért az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 2-0-ra vezet a bajnoki döntõben. Sterbenz László együttese a gyõri találkozón a harmadik negyedtõl kezdve 10 pont feletti elõnnyel gazdálkodhatott és megérdemelt gyõzelemmel óriási lépést tett a bajnoki cím felé. A harmadik mérkõzést hétfõn 17 órától rendezik Sopronban.

A nagyobb különbséget hozó keddi találkozó után ezúttal a bajnoki döntõ második felvonása szorosabb csatát vetített elõre. Az elsõ percekben a centerek játszották a fõszerepet. Sara Krnjic háromszor is eredményes volt, míg gyõri oldalon Goree és Grigalauskyte talált be. Kifejezetten élvezetes játékot hozott a mérkõzés ezen szakasza, miközben váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 17-15 után a Sopron 6-0-s sorozattal került kisebb lépéselõnybe. A negyed végén azonban Goree bravúros dudaszós triplát jegyzett és ezzel 23-22-re felzárkózott a csapata. A Gyõr amerikai légiósa a hazai együttes pontjainak a felét jegyezte az elsõ etapban.

A második etap elején három percig egyik csapat sem talált be. Goree törte meg ezt a pontszegény periódust, majd Dubei és Horváth, két korosztályos válogatottunk szép tripláinak tapsolhatott a publikum. Lelas és Peters pontjaival 35-29-nél elõször szakadt el riválisától a Sopron. Amikor pedig Lelas triplája is célt ért, 40-31-nél az elsõ félidõ legnagyobb különbségét regisztrálhattuk. A negyed végén Chaney is eredményesnek bizonyult távolról, így 20 perc után 40-34 állt az eredményjelzõn. A félidei statisztikát látva szembetûnõ volt, hogy 19-12-re vezet a lepattanók tekintetében a Sopron, Peters már 9, Krnjic pedig 8 pontnál járt.

A harmadik szakasz elején Goree és Chaney még 42-39-re felhozta a Gyõrt, de ez volt a legszorosabb mérkõzésszituáció. Ezt követõen a Sopron 7-0-s sorozatot csinált és amikor Simon triplája célt ért, 49-39-re módosult az állás. Völgyi Péter idõkéréssel reagált, melyet Horváth és Simon hármasai követtek. Ezzel lényegében stabilizálódott a 10 pontos különbség a felek között. A Gyõrnek 56-42 után még akadt egy felzárkózása, de 58-50-nél közelebb nem kerültek a hazaiak. A harmadik etap végén Lelas növelte ismét 10 egység fölé a soproni elõnyt. Miután a játékrész utolsó akciójánál Chaney triplája lejött a gyûrûrõl, az utolsó 10 percbe 64-52-rõl fordultak a csapatok.

A döntõnek a negyedik negyed eleje bizonyult. Simon ziccere után 70-54-nél 16 ponttal vezetett a címvédõ. A két csapat között a legkisebb különbség 12 egység volt ebben a szakaszban. Soproni oldalon Peters és Lelas remekelt, mind a ketten 6-6 pontot jegyeztek a negyedik negyedben. Az utolsó percekre már nem volt kérdés a gyõztes kiléte, 78-60 után mindkét szakvezetõ lehetõséget biztosított a fiataloknak. A duplákat 68%-al értékesítõ, a lepattanócsatát 31-23-ra megnyerõ soproni csapat magabiztos és teljesen megérdemelt gyõzelmet aratott. Peters végül 21 ponttal és 7 lepattanóval zárt a címvédõnél, míg Ana Lelas 15 és Sara Krnjic 14 egységig jutott. A Gyõr legeredményesebbje a 23 pontos Goree lett. Mellette azonban ki kell emelni Horváth Kriszti játékát, aki 11 ponttal zárt.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – UNIQA Sopron 67-83 (22-23, 12-17, 18-24, 15-19)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 az UNIQA Sopron javára.

Statisztika

Hirdetés