Hirdetés
Archivum

A bajnoki cím kapujában a Minnesota Lynx:

:

Hirdetés

Nem hozott meglepetést a WNBA nagydöntõjének második mérkõzése. A Minnesota Lynx végig vezetve 88-63-as gyõzelmet aratott az Atlanta Dream ellen és akár péntek hajnalban bajnok lehet.

A hétfõi kiütés után a tengerentúli szaksajtó azt találgatta, hogy a Dream tud-e szorosabb mérkõzést játszani a toronymagas favoritnak számító riválisával. A válasz zavarba ejtõen hamar megérkezett. Még nem telt el 6 perc, amikor Augustus ziccere után már 16-8-ra vezetett a Lynx. A két csapat között az elsõ negyed végén 27-16-nál a 10 pontot is átlépte a differencia.

A második negyedben 35-20 után csinált egy 7-0-s szériát a Dream, de ezt követõen a félidõig ismét 15 egységre hízott a differencia. 20 perc után 51-36-os elõnyben volt a házigazda. A harmadik negyedben ismét felzárkózott 9 pontra az Atlanta, de a játékrész végén 68-52 állt az eredményjelzõn. Nyomasztó volt a Lynx fölénye és ez a záró szakaszban csak tovább nõtt. Az Atlanta végül teljesen feladta a találkozót és 25 pontos vereséget szenvedett.

A Lynx keretébõl Augustus 20, Moore és Whalen 14-14 pontot szerzett. A Dream legeredményesebbje a 15 pontos Angel McCoughtry volt.

A döntõ csütörtökrõl péntekre virradóra folytatódik Atlantában.

Eredmény
Minnesota Lynx – Atlanta Dream 88-63
 

Hirdetés