Hirdetés
Archivum

A bajnoki cím kapujában a Wis³a Kraków:

:

Hirdetés

A hétvégén a bajnoki cím kapujába ért a Wis³a Can-Pack Kraków, miután szombaton és vasárnap is legyõzték a CCC Polkowice gárdáját. Az igazi ínyenceknek mindkét összecsapás ingyenesen, vágatlanul megtekinthetõ a lengyel állami televízió honlapján.

Lengyelországban 2-2-1-es felállásban rendezik a nõi kosárlabda bajnokság döntõjét. Az elsõ két mérkõzésre és szükség esetén a mindent eldöntõ ötödik találkozóra kerül sor a magasabban rangsorolt együttes otthonában, ez jelen esetben a Wis³a Can – Pack Kraków és a harmadik, illetve a negyedik összecsapást rendezi az alacsonyabban rangsorolt együttes, a CCC Polkowice.

A két gárda igencsak eltérõ úton jutott be a fináléba. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a krakkóiak simán, 3-0-s összesítéssel búcsúztatták a Gdyniát, míg a CCC Polkowice 5 mérkõzéses, hosszabbításokkal terhelt sorozatban lépett át a Gorzow alakulatán. A Polkowice elõdöntõje ráadásul kedden ért véget és így játszhattak szombaton, illetve vasárnap két mérkõzést Krakkóban.

A találkozók egyoldalúan alakultak. Az elsõ meccsen már a szünetben 46-24-re vezetett a Wis³a Kraków, ráadásul a Polkowice a harmadik negyedben csak 6 pontot szerzett. A negyedik szakaszban már mindkét együttesnél pihentek az ászok. A mérkõzést végül Jose Ignacio Hernandez csapata 70-52 arányban nyerte. A krakkóiaktól a legjobbnak a dupla-duplát (20 pont, 12 lepattanó) elérõ Leuchanka bizonyult.

A második mérkõzés az eredményt tekintve szorosabban alakult, de itt is végig kézben tartotta az eseményeket a hazai együttes. A krakkóiak minden negyedben növelték elõnyüket és végül kényelmesen 64-52-re diadalmaskodtak. Ezen az összecsapáson Leuchanka ismét duplát-duplát ért el, ezúttal 20 ponttal és 10 lepattanóval. A fehérorosz sztárcenter mellett Erin Philips is 15 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

A folytatás április 16-án Polkowice városában. A Wis³a Kraków alakulata egy gyõzelemre van a bajnoki címtõl.


Eredmények


Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice 70:52 (3:9, 23:15, 9:6, 15:22)

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT


Wis³a Can-Pack Kraków – CCC Polkowice 64:52 (21:19, 12:10, 19:15, 12:8)

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Wis³a Can-Pack Kraków javára.

Hirdetés