Hirdetés
Európa

A Basket Landes a bajnok Franciaországban 2021-ben



:

:

Fotó: Basket LFB

Hirdetés

A 2021-es francia bajnoki döntőn Bourges-ban a Basket Landes 72-64-re legyőzte a Lattes Montpellier-t és ezzel fennállása során első alkalommal hódította el a trófeát.

Mindkét alakulat óriási bravúrt ért el az elődöntőben. A Basket Landes a Lyon, a Lattes Montpellier a Bourges csapatát győzte le. A fináléban a két gárda az első 20 percben fej-fej mellett haladt, a félidőben 29-29 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Basket LFB

A harmadik negyedben 36-33 után egy 10-4-es futással szakította le riválisát a Landes. Az utolsó 10 percnek 50-42-ről vágtak neki a csapatok. A Lattes Montpellier-nek 55-54-nél még akadt egy felzárkózása. Sőt 57-56-nál szintén csak egy pont választotta el a feleket. Fordítani azonban nem tudott a Lattes Montpellier.

A hajrában a Basket Landes dominált. Amikor az utolsó perchez közelítve Valeriane Vukosavljevic-Ayayi (16 pont, 9 lepattanó a fináléban) egy triplával 68-62-re módosította az állást, gyakorlatilag eldőlt a győztes kiléte. Vukosavljevic-Ayayi mellett a 11 pontos Miranda Ayim remekelt a győztes gárdában. A Lattes Montpellier legeredményesebbje a 22 pontos Napheesa Collier volt.

A Sopron Basket csapatához érkező játékosok teljesítményéről ITT írtunk.

Fotó: Basket LFB

Hirdetés