Hirdetés
Európa

A Basket Landes csapatánál bizakodóak az Euroliga indulás kapcsán:

:

Hirdetés

A hétvégén látott napvilágot a hír, hogy a Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) a nemzetüknek járó harmadik Euroliga hely betöltésére a Basket Landes csapatát kérte fel. Azok után kell változtatni a francia indulók listáján, hogy a Lattes Montpellier jelezte: a következő évben nem lépnek ki a nemzetközi porondra.

A harmadik helyről van szó, tehát a Landes jó eséllyel a selejtezőben kapcsolódhatna be a sorozatba. Amennyiben vállalják az indulást, azt a héten kell jelezniük a szövetségük felé a szükséges garanciák bemutatásával. Ezt követően július 3-án értékelné ezt az FFBB és utána továbbítanák a FIBA-nak.

Érdekesség, hogy a Landes öt évvel ezelőtt már került hasonló döntési helyzetbe. “Akkor is a Montpellier visszalépése után indulhattunk volna az Euroligában, de még nem álltunk készen.” – mondta Marie-Laure Lafargue csapatmenedzser a francebleu.fr portálnak. A klub most jóval előrébb tart, mivel 10 év Európa Kupa szereplés után már egyébként is megkezdték az előkészítését a feljebb lépésnek.

Felkészültünk arra, hogy összemérjük az erőnket Európa legjobbjaival. Gazdaságilag számítunk a szurkolóink aktivitására, míg szakmailag ugyanazzal az alázattal dolgozunk tovább.

– mondta az Euroliga indulásról a sportvezető, aki nem tervezi átalakítani a keretet. “Nincs okunk a szégyenkezésre, versenyképes csapatot építettünk eddig.” – tette hozzá.

A Basket Landes indulása azt jelentené, hogy a visszavonulásra készülő Celine Dumerc utolsó profi évében is pályára léphetne az Euroligában. “Ha tényleg így lesz, hihetetlen lehetőség lenne befejezni a karrieremet azzal, hogy a Basket Landes az Euroligában játszik. Ez a klub megérdemli ezt a lehetőséget, és én leszek a legboldogabb, hogy úgy fejezném be a pályafutásomat a klub színeiben vállalhatnám ezt a végső kihívást.” – összegzett Dumerc.

Fotó: Basket Landes

Hirdetés