Hirdetés
Európa

A Basket Landes csapatát fogadja a Győr – Sebestyén-Ádám Csillát búcsúztatják:

:

Fotó: FIBA.Basketball / Rébay Viktor

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Basket Landes csapata ellen lép pályára a SERCO UNI Győr az Euroliga következő fordulójában. A találkozó előtt Fűzy-Antolovics-Adél, a győri együttes másodedzője foglalta össze várakozásait.

Október 25., szerda
18:00 SERCO UNI Győr – Basket Landes
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Sinisa Pria (Szerbia), Ivana Ivanovic (Szerbia), Paulina Karolina Gajdosz (Lengyelország) Milan Brziak (Szlovákia)

A győriek legutoljára több, mint egy hete a tavalyi Euroliga-döntős ZVVZ USK Prága ellen játszottak mérkőzést. Nagy várakozások előzték meg a találkozót, hiszen nem kis presztízsű együttes látogatott Győrbe. A találkozó az első félidőben még egész izgalmasan alakult, a sérülésektől megtizedelt Győr pedig óriásit küzdött, de végül 83-64-re alulmaradt a rutinos Prágával szemben.

“Ahogy azt a mérkőzés előtti beharangozóban is elmondtam, a Prága egy nagyon rutinos, kiemelkedően jó csapat, akik tavaly ráadásul Final Fourt játszottak az Euroligában. A találkozó elején azt gondolom még szépen tartottuk magunkat, nem is egyszer kényszerítettük időkérésre az ellenfelet, ám a nagyszünetet követően bebizonyította a Prága, hogy pontosan mire is képes. Nincsenek bonyolult, agyontaktikázott játékaik, inkább az egyénekre támaszkodnak, azokra viszont tökéletesen. S ahogy azt mi is megtapasztalhattuk, még akkor is sikerül nagyot durrantaniuk, amikor hiányosan lépnek pályára. Gratulálunk nekik a győzelemhez!” – fogalmazott a győri másodedző. Fűzy-Antolovics Adél pedig egyben csapatáról is adott helyzetjelentést, a SERCO UNI Győr számára ugyanis most jóval hosszabb idő, egy hét állt rendelkezésre a felkészüléshez.

“Szerencsére most több időnk volt a pihenésre, regenerálódásra, felkészülésre, ugyanis mi a hétvégén nem játszottunk bajnoki mérkőzést. Azt gondolom jól is jött ez a csapat számára, hiszen továbbra is küzdünk pár sérülésből adódó nehézséggel: Dubei Debóra szemsérülése bár nem rosszabbodott, továbbra sem száz százalékos, Diamond Miller pedig térdsérülése miatt hazautazott az Egyesült Államokba, s majd csak a későbbiekben csatlakozik ismét hozzánk. Ezen kívül, Bach Boglárka is küszködött egy kis őszi betegséggel. Nem egyszerű tehát a helyzetünk, de ez az elmúlt egy hetes időszak talán jó volt arra, hogy újracsoportosuljunk és rendezzük a sorainkat.” – mondta a szakember.

Fotó: FIBA.Basketball / Rébay Viktor

Szerdán a Basket Landes lesz a Győr ellenfele az Euroleague Women sorozatban. A francia együttes a győriekhez hasonlóan még nem nyert meccset ebben a szezonban a legjobbak között, miután a Prága, a Mersin és a Polkowice is megverte őket. 

“A Prágától eltérően, ezúttal nem szeretném “túlfényezni” következő ellenfelünket. Bár sok lábon áll a Basket Landes csapata is, fiatal, lelkes, energikus keretük van, úgy gondolom ellenük jó esélyünk van egy bravúr hazai győzelemre, még annak ellenére is, hogy az Euroliga-rutin nem mellettünk szól. Ha taktikai szempontból nézzük ellenfelünket, akkor azt láthatjuk, hogy sok esetben kapkodva kosárlabdáznak, és sokszor belekeverednek a játékaikba. Nekünk természetesen ezt, ezeket a momentumokat kell kihasználnunk. A játékosaik közül leginkább Samantha Füehringre – aki szintén nem ismeretlen magyar berkekben, hiszen a Csata egykori légiósa volt -, Angela Salvadores-re, Alexis Petersonra, illetve Luisa Geiselsoderre kell különös figyelmet fordítanunk, akik a csapat motorjai, húzóemberei és scorerei.” – mondta el várakozásait a szerdai meccsel kapcsolatosan Fűzy-Antolovics Adél.

A győri együttes másodedzője végezetül pedig egyben arra is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a szerdai Basket Landes elleni Euroliga-mérkőzés előtt a klub mécsesekkel búcsúzik Sebestyén-Ádám Csillától, az Akadémia edzőjétől, aki hosszú küzdelem után a napokban elhunyt.

“A héten egy nagyon sajnálatos esemény történt. Klubunk egyik vezetőedzője, Sebestyén-Ádám Csilla a napokban itt hagyott minket hosszú betegség után. Egy értékes embert, egy kedves barátot, jó embert veszítettünk el, akit az egész klub gyászol, én pedig személyesen is, hiszen Csilla közvetlen kolleganőm volt. Érte is játszunk tehát szerdán, s kérném a szurkolókat, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésre és rójuk le együtt kegyeletünket!” 

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés