Hirdetés
Európa

A Basket Landes csapatát kérik fel az Euroliga indulásra Franciaországba:

:

Hirdetés

A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) elnöke Jean-Pierre Siutat a L’Équipe francia sportlapnak elmondta, hogy a Lattes Montpellier visszalépése után a Basket Landes csapatát kérik fel arra, hogy töltse be a Bourges és a Lyon mellett a harmadik Euroliga helyet.

Mint ismert, a Lattes Montpellier csütörtökön jelentette be közleményben, hogy a klub gazdasági okok, illetve a járványhelyzet teremtette bizonytalanság miatt a 2020/2021-es idényben nem lép ki a nemzetközi porondra.

“Fel fogunk kérni az indulásra egy Európa Kupás csapatot, így megmaradhat a három helyünk a női Euroligában. Keményen megküzdöttünk ezért a három helyért, kulcsfontosságú, hogy megtartsuk.”  -fogalmazott Jean-Pierre Siutat.

A sportvezető elmondta, hogy szombaton délelőtt futott be hivatalosan a szövetségbe a Lattes Montpellier vezetésének a döntése. Jean-Pierre Siutat hangsúlyozta, hogy elkezdenek tájékozódni a mezőnyben, hogy ki vállalná az indulást. A szövetség elkötelezett a három francia résztvevő mellett, de erre természetesen egyetlen klubot sem kötelezhetnek.

A csapatok rangsora alapján a Basket Landes-t illeti a lehetőség. Természetesen az indulásuknak önkéntes alapon kell történnie. Azzal, hogy megérkezett a Lattes Montpellier döntéséről a levél a szövetségbe, most fogjuk tudni majd felkérni hivatalosan a Landes-t az indulásra. Tőlük várjuk majd a nyilatkozatot arról, hogy tudják-e vállalni. Amennyiben igen, akkor július 3-ig jelezhetik hivatalosan felénk. Akkor fogjuk erről tájékoztatni a FIBA-t.

– összegzett a sportvezető.

Hirdetés