Hirdetés
Archivum

A Basket Landes lesz az Aluinvent DVTK ellenfele az Európa Kupa negyeddöntõjében:

:

Hirdetés

Lezárult az Euroliga alapszakasza és eldõlt, hogy mely négy csapat csatlakozik onnan az Európa Kupa mezõnyéhez. Ennek megfelelõen csütörtök délben megtartották az Európa Kupa negyeddöntõinek sorsolását. Az Aluinvent DVTK a szintén az egész szezont az Európa Kupában töltõ Basket Landes gárdáját kapta.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy kiemelés nélkül, egy kalapból zajlik a sorsolás. Egy azonban biztos volt, hogy bárkit kap ellenfélnek a DVTK, a második mérkõzést játszhatja hazai pályán. A sorsolás elõtt elsõsorban annak szurkolhattunk, hogy az Aluinvent DVTK legalább a negyeddöntõben még kerülje el az Euroliga alakulatokat, hiszen ezen gárdák az Európa Kupa mezõnyénél nagyobb játékerõt képviselnek. Végül ezen reményeink valóra váltak, a miskoli csapat a Basket Landes gárdáját kapta. A párharc gyõztese pedig az elõdöntõben a Kassa – Lille párharc továbbjutójával mérkõzik.

A francia együttes az Európa Kupában az F-csoportban kezdte a szereplését õsszel. Akkor a svájci Elfic Fribourg, az elõzõ körben éppen a DVTK által búcsúztatott Basketball Nymburk, illetve a PEAC-Pécs gárdájával szerepeltek együtt. Innen 5 gyõzelemmel és 1 vereséggel léptek tovább. A rájátszás elsõ körében az Edirne alakulatán jutottak túl. Emlékezetes párharc volt, ahol 68-61-es vereséget szenvedtek Törökországban, majd a visszavágón hazai pályán hosszabbítás után 89-80-ra gyõztek. A play-off második körében az Angers csapatával találkoztak, akiket viszont kétszer nagy különbséggel vertek.

A DVTK és a Landes a 2013/2014-es Európa Kupa szezonban már találkozott egymással. Akkor Franciaországban 90-71-es gyõzelmet aratott a Landes, míg Miskolcon 72-62-es sikert ünnepelhettek. A DVTK jelenlegi játékosai közül akkor Bálint Réka, Czank Tímea, Horváth Bernadett és Szabó Petra volt ott a keretben – emelte ki tudósításában a DVTK.eu portál.

Ami a többi párosítást illeti. A Besiktas – AGÜ párharc igen pikánsnak ígérkezik két remek török gárda között. A Lille és a Kassa az Euroliga csoportkörében már kétszer is találkozott idén. Kassán 60-55-ös francia gyõzelem született, míg a Lille otthonában a szlovák bajnok ünnepelhetett 78-48-as gyõzelmet. A Bourges és a Szpartak Moszkva párharcában a francia bajnok az esélyesebb, miután a tehetséges fiatalokat felvonultató orosz klubtól távozott az egyik legnagyobb értékük Emma Meesseman.

Az Európa Kupa negyeddöntõjének párosításai:

Besiktas Istanbul – AGÜ Spor Kayseri
Aluinvent DVTK Miskolc – Basket Landes
ESBVA-LM – Good Angels Kosice
Tango Bourges Basket – Szparta&K M.R. Vidnoje

A negyeddöntõk elsõ mérkõzéseit március 8-án kedden rendezik, a visszavágókra március 11-én pénteken kerül sor. A visszavágók házigazdái a fenti felsorolásban elõl álló csapatok lesznek.

Hirdetés