Hirdetés
Archivum

A Baylor és a Stanford már a Final Four-ba jutott:

:

Hirdetés

Hétfõrõl keddre virradóra két régióban is lejátszották a döntõt. Mindkét fináléban az elsõ helyen rangsorolt csapat diadalmaskodott, így a Baylor és a Stanford már készülhet a Final Four küzdelmeire.

A Des Moines-i régió döntõjében a Baylor és a Tennessee mérte össze az erejét. Az elsõ helyen rangsorolt Baylor gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és már a félidõben 35-20-ra vezettek. A második félidõ közepén volt egy fellángolása a Tennessee-nek, amikor 8 pontra visszajöttek, de gyõzelmi esélyeik nem voltak.

A mérkõzés végén a Baylor hívei a szívükhöz kaptak, mivel 50 másodperccel a lefújás elõtt lökdösõdés alakult ki a Baylor kispadjánál és többeket kiállítottak, köztük az egyetemi kosárlabdázás ünnepelt sztárjának számító Brittney Griner-t is. Az Egyesült Államokban az eltiltást sokkal komolyabb veszik, mint Európában, de Griner végül nem jutott erre a sorsa, játszhat az elõdöntõben.

A 77-58-as Baylor gyõzelmet hozó összecsapás szívszorító pillanatokkal ért véget, mivel a korai stádiumban lévõ Alzheimer-kórral diagnosztizált Pat Summitt edzõnõnek várhatóan az utolsó mérkõzése volt ez a Tennessee kispadján. Néhány adat, 38 szezont töltött a Tennessee-nél vezetõedzõként Summitt, ez idõ alatt 1098 mérkõzést nyert meg és 8 alkalommal vezette bajnoki címre a csapatát.

A fresno-i regionális döntõ nem hozott ennyi emlékezetes pillanatot. A Stanford végig magabiztosan vezetve 81-69-re verte a Duke alakulatát. A Stanford színeiben az idei WNBA drafton elsõ helyre várt Nnemkadi Ogwumike remekelt, aki 29 pontot szerzett és leszedett 8 lepattanót. Azzal, hogy a Duke búcsúzott, kiesett az utolsó állva maradt európai játékos a francia Allison Vernerey is.

Eredmények

Des Moines régió
#1 Baylor – #2 Tennessee 77-58

Fresno régió
#1 Stanford – #2 Duke 81-69

A regionális döntõk további programja

Március 28., szerda

Kingston régió
#1 Connecticut – #2 Kentucky 1:00

Raleigh régió
#1 Notre Dame – #2 Maryland 3:00

Hirdetés