Hirdetés
Archivum

A Baylor óriási csatában verte az Oregont:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra megkezdõdött Tampában az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságának négyes döntõje. A Final Four elsõ elõdöntõjében a Baylor 72-67-re verte az Oregont és ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a Notre Dame lesz az ellenfele.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Nem mindennapi mérkõzést láthattunk két teljesen ellentétes stílust képviselõ gárda között. Az elsõ negyedben a Baylor került lépéselõnybe és úgy nézett ki, hogy akár azzal a lendülettel végig is vihetik a meccset. 10 perc után 19-15-re vezettek. A második negyedben aztán jött Sabrina Ionescu, aki egymaga 12 pontot szerzett ebben a szakaszban. A félidõig 34-33-re fordított az Oregon. Innentõl pedig egy klasszikus egylabdás meccs kerekedett.

A harmadik negyedben egyik oldalra sem alakult ki 5 pontnál nagyobb különbség. Végül a játékrészt Lauren Cox duplája zárta, amivel 56-55-re vezetett a Baylor. A záró szakaszban ismét az Oregon ragadta magához a vezetést, alig több, mint 6 perc volt hátra, amikor 64-61-re mentek. A Baylor azonban rendezte sorait védekezésben. A folytatásban mindössze egy mezõnykosarat engedélyeztek riválisuknak. A végül 18 pontig jutó Ionescu pedig az utolsó 10 percben nem is talált be. Ettõl függetlenül az Oregon elõtt még az utolsó percben is adódtak lehetõségek a fordításra, amivel nem tudtak élni.

A Baylor azt a játékát hozta a legmagasabb szinten, amivel az egész szezonban dominátak. A találkozó folyamán triplából nem bizonyultak eredményesnek. A 72 pontjukból 48-at festékbõl szereztek. Kalani Brown 22 ponttal és 7 lepattanóval lett a legeredményesebb, míg Lauren Cox 21 pontot és 11 lepattanót ért el. Ezen felül 7 gólpassz, 3 kiosztott blok és 2 szerzett labda került a neve mellé. A Baylor a szakmai program történetének harmadik döntõjére készülhet.

Eredmény

Oregon – Baylor 67-72 (15-19, 19-14, 21-23, 12-16)

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés